Haluk Otçu: Turizmde kalite çalışması yapılmalıdır

Hotel Lino İstanbul Genel Müdürü Haluk Otçu, Turizm Aktüel'e çarpıcı açıklamarda bulundu. Otçu, tarihi bölgenin sanat, bilim ve eğlence merkezi haline dönüştürülmesi gerektiğini söylüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Haluk Otçu: Turizmde kalite çalışması yapılmalıdır
Sultanahmet bölgesi her yıl yatırım ve talepte artış gösteren değerli bir yarımadadır, karlılıkların doyum noktasına ulaşması daha yıllar alacaktır. Ancak esas olan turistik yatırımların Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından mutlaka ivedilikle kontrol edilmesi gereklidir. Ayrıca bölge esnafını bilinçlendirme eğitim toplantıları yapılmalı ve her türlü turistik faaliyetlere katılımlarının sağlanması gereklidir.

Bölgenin sanat, bilim, eğlence gibi farklı dallarda activite ve sunumlarda bulunması, doğal dokusunun korunması, misafirlerin rahat ve güvenlik içerisinde rahatsız edilmeden gezebilmelerinin sağlanması ve devamlılığı, tesislerde daha eğitimli ve bilinçli personel çalıştırılmasının misafirler üzerinde daha yoğun etki yapacağı ve talebi arttıracağı gerçektir.
Ayrıca bölgedeki otel dernek faaliyetlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve yerel yönetimlerce muhakkak desteklenmesi gereklidir.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.