Bir Fransız'ın gözünden İstanbul

Yaklaşık 20 yıldır İstanbul'da yaşayan Patricia Kaur, bir Fransız'ın gözünden şehre ait detayları ve sanat etkinliklerini Entre deux Rives ismini verdiği blogundan paylaşıyor.

31/12/2019 23:40
Bir Fransız'ın gözünden İstanbul

Uluslararası birçok şirketin önemli merkezlerinin yer aldığı, sanat ve kültür merkezi İstanbul, her yıl dünyanın dört bir yanından insanın yeni yuvası oluyor. Şehre aşık olan yabancılar sosyal medyada İstanbul anılarını ve fotoğraflarını paylaşarak, birer turizm elçisi haline geliyor. İnternette arattığınızda her sene yeni birçok internet sitesi ve blog'un İstanbul'u konu edindiğini görüyorsunuz. Bu bloglardan eleştirmenler tarafından en çok beğenilen ve takip edilenlerden biri Entre deux Rives…

İnternet üzerinden http://kapatita.blogspot. com.tr adresinden ulaşılabilen siteyi Patricia Kaur isimli bir Fransız kaleme alıyor. Yaklaşık 20 yıl önce bir Türk'le evlenip İstanbul'a yerleşen iki çocuk annesi Kaur, şehrin kültürel noktalarını ve sanat etkinliklerini Fransızca olarak kaleme alıyor. Bir Fransız'ın gözünden Marmara Denizi kıyısında yaşadığı hayatı paylaşan Kaur, İstanbul'un kültürel noktalarını en ince ayrıntısına kadar yazıyor. Şehirdeki sergileri, müzelerdeki etkinlikleri ve sanat galerilerindeki çalışmaları takip eden blogger, zaman zaman da Türkiye'nin farklı illerine yaptığı yolculuklara dair izlenimlerini kaleme alıyor. Her gittiği yeri detaylı bir şekilde fotoğraflayan Kaur, gittiği mekanlara ait tarihi bilgileri de veriyor.

Sergi düzenleyen sanatçıların çalışmalarına dair bilgileri de kaleme alan Kaur, Türkiye'deki yemek kültürü üzerine de birçok kısa metin kaleme alıyor. Siteye girdiğinizde simitten bozaya, çaydan İskender'e kadar yemek kültürümüzün vazgeçilmez birçok öğesinin tarihçesi, yapılışları ve en kalitelilerinin nerede bulunacağına kadar bilgi sahibi oluyorsunuz. Ciddi bir şekilde çalışılmış şekilde kaleme alınmış yazıları okuma şansı elde eden birçok İstanbullu'nun şehir hakkında ne kadar az bilgi sahibi olduğunu fark ettiğinden de eminiz. (Sabah)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.