2015’te 68 Milyar Dolar'lık otel yatırımı

Bu yıl yapılacak yeni küresel yatırımlarda konaklama sektörü başı çekiyor. Dünyaca ünlü pazarlama, yatırım uzman ve danışmanlık şirketi Jones Lang LaSalle (JLL), 2015’deki küresel sermayenin konaklama sektörüne odaklandığının altını çizdi.

31/12/2019 23:40
 2015’te 68 Milyar Dolar'lık otel yatırımı

JLL emlak uzmanlarına göre, Çinli yatırımcıların öncülüğünde konaklama sektörü büyük bir sermaye çekecek. Çin, otel yatırımlarıyla 2015’e damga vuracak. Aynı uzmanların hazırladığı rapora göre otelcilik sektöründeki para transferleri bu yıl ilk defa rekor yılı kabul edilen 2007 yılını geride bırakacak. Otelcilik sektöründe Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarında 24,7 milyar dolarlık alım/satım gerçekleşecek. Aynı rakam Amerika kıtasında 34,5 Milyar Doları bulması bekleniyor. 8,5 Milyar Dolar ile en düşük hareketin Asya bölgesinde kayda geçmesi öngörülüyor.

Dünya genelinde otel alım/satım pazarında 68 Milyar Dolar'ın el değiştirmesi bekleniyor. Bu rakam 2014’e göre yüzde 15’lik bir artışa karşılık geliyor. JLL Hotels & Hospitality Global CEO’su Mark Wynne-Smith, “Otelcilik sektörü eskisine göre çok daha istikrarlı hale geldi ve bundan dolayı cazibesini artırdı. Küresel seyahat hareketleri sürekli ivmeli bir artış gösteriyor ve küresel krizlere bile dayanıklı bir görüntü veriyor” dedi.

Wynne-Smith’e göre Çinli yatırımcıların güçlenmesi ve otelcilik sektörüne eğilmeleri, bu artışta büyük bir rol oynuyor. Her ne kadar 68 milyarlık hacmin büyük bir bölümü Amerika ve Ortadoğu menşeli yatırım grupları tarafından gerçekleşecek olsa da, Çinlilerin yatırım hacmi en büyük büyümeyi gösteriyor. Rapora göre bu sektördeki en fazla ilgi görecek lokasyonlar Çin, Brezilya, Kuzey Amerika, Güney Afrika, Kolombiya ve Endonezya. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.