Sri Lanka'dan Türkiye atağı

Hint Okyanusunu egzotik adası Sri Lanka Türkiye pazarı için atağa kalktı. Bu nedenle Sri Lanka Turizm Tanıtım Ofisi, İstanbul’daki turizm acentelerine ülkelerini anlatan bir dizi etkinlik yaptı.

19/04/2024 12:30
Sri Lanka'dan Türkiye atağı

Sri Lanka’nın Türkiye Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake ve Sri Lanka’nın İstanbul fahri Konsolosu Aydın Özü’nün ev sahipliğinde yapılan etkinlik için Sri Lanka Turizm ve Bürosu Başkanı Chalaka Gajabahu, Pazarlama Direktörü Dushan Wickramasuriya, Pazarlama Direktör Yardımcısı Sasika Jayaweera ile Sri Lanka’nın 19 yerel incoming yapan en büyük turizm acente yetkilisi de İstanbul’a geldi. Taksim’deki bir otelde yapılan tanıtım etkinliğine Türkiye’den de 50 seyahat acente temsilcisi davet edildi.

Toplantıda konuşan Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake ülkesinin dünya çapında doğal güzellikleri, zengin kültürü ve tarihi mirası ile tanındığını belirterek “Sri Lanka’nın turistik cazibesini ve seyahat fırsatlarını potansiyel Türk acentelerine sunmak için bu etkinliği düzenledik. Bu etkinlik aynı zamanda iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor” dedi.

"Türkiye’den gelen ziyaretçi sayısının artması ve 2 ülke arasındaki kültürel alışverişi çok daha ileri bir noktaya taşıyacak"

Daha sonra söz alan Sri Lanka Turizm ve Bürosu Başkanı Chalaka Gajabahu da 2018 yılında Türkiye’den ülkelerine gelen turist sayısının 4 bin 262 olduğunu, sadece bu yılın ilk 3 ayında sayının şimdiden bin 853 olduğundan söz etti. Gajabahu “Bu artış THY’nin 30 Ekim 2023 tarihinde İstanbul’dan başkentimiz Colombo’ya uçuş başlatması ile birlikte hareketlendi.

İnanıyorum ki, Türkiye’den gelen ziyaretçi sayısının artması ve 2 ülke arasındaki kültürel alışverişi çok daha ileri bir noktaya taşıyacaktır” derken, ülkesinin gezginlerin çarpıcı manzaralar, el değmemiş kumsallar büyüleyici kültürel miras ve benzersiz deneyimlerden oluşan olağanüstü bir kombinasyon ile karşılandığını sözlerine ekledi. Daha sonra konuklara ülkeyi anlatan film gösterisi ekrana geldi ve kültürel miraslarını anlatan dans ve yerel oyunlardan örnekler sunuldu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.