Zorlu'nun oteline, Waldorf Astoria talip..

Karayolları arazisi üzerine inşa edilen Zorlu Center projesinin 5 yıldızlı otelini işletmek için dünyanın en lüks otel markalarından Waldorf Astoria ile Uzakdoğulu Mandarin ‘short list’e kaldı. Ahmet Nazif Zorlu, Waldorf Astoria ile görüşmelerin olumlu şekilde ilerlediğini açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Zorlu'nun oteline, Waldorf Astoria talip..

Dünyanın en ünlü ve lüks otel markalarından Waldorf Astoria, daha açılmadan dünyanın en değerli mimarlık ödüllerini almayı başaran Zincirlikuyu’da yapımı devam eden Zorlu Center projesinin oteli için ‘short list’e kaldı. Hilton Hotels Corp.’ın lüks otel markası Waldorf Astoria ile Uzakdoğulu zincir Mandarin Oriental The Hotel Group ‘short list’in iki markası olarak yarışıyor. Alışveriş merkezi, iş merkezi, rezidans, kültür ve sanat merkeziyle, otelden oluşan ‘karma kullanımlı proje’nin otel kısmının işletilmesi için Türkiye pazarına girmek için çok istekli olan ve uzun süredir Hilton Hotels Copr. yöneticileri tarafından “İstanbul’da arayıştayız” açıklamaları yapılan Waldorf Astoria’nın ön plana çıktığı belirtiliyor.

Karayolları arazisinin ihalesini 800 milyon dolarlık rekor bir rakamla alan ve 400 milyon dolarlık yatırımla Zorlu Center’ı hayata geçirmeye hazırlanan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Waldorf Astoria’yla henüz imzaların atılmadığını ancak görüşmelerin tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.

Mandarin de istekli ama...

Zorlu Center içinde 2012 yılında hizmete açılması planlanan otel projesi için ince eleyip sık dokuduklarına ve çok sayıda taliplinin olduğuna dikkat çeken Zorlu, Waldorf Astoria’yla görüşmelerin olumlu ilerlediğini aktardı.Zorlu Center’in oteli için ‘short list’e Waldorf Astoria ile Mandarin kalırken aslında istekli sayısının çok fazla olduğu, Ahmet Nazif Zorlu’nun da İstanbul pazarına ilk kez girecek bir prestij markasına sıcak baktığı belirtiliyor.

Zorlu Center’da Waldorf Astoria’nın ön plana çıkmasında otelin oda kapasitesinin de etkiliği olduğu konuşulanlar arasında. Sektörde, Mandarin Oriental The Hotel Group’un 200-250 odalı bir projeye daha sıcak baktığı, Zorlu’nun projesindeki otel kapasitesinin yaklaşık 450 oda olması nedeniyle ‘konseptini’ rahat uygulamayacağını düşündüğü de belirtiliyor. (Vatan)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.