Zafer Havalimanı'ndan konaklamalı indirim kampanyası

Zafer Havalimanı’nı canlandırmak isteyen turizmciler, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın indirim çağrısına yanıt verdi. Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Gümüşhan, “Tüm uçuş yapan ve otellerde minimum iki gece konaklayan ücretli misafirlerin uçuş bilet tutarlarının yüzde 50’sini konaklama ücretinden düşeceğiz” dedi.

20/05/2024 11:41
Zafer Havalimanı'ndan konaklamalı indirim kampanyası

Zafer Havalimanı’nı canlandırmak isteyen turizmciler, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın indirim çağrısına yanıt verdi. Necla Dalan imzalı habere gre, geçen hafta Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gümüşhan arasında sosyal iş ağında tatlı bir atışma vardı.

TATLI ATIŞMAYLA BAŞLADI

Atışma Bolat’ın Afyon'un doğal ve kültürel zenginliklerini keşfettiklerini söylediği geziyi paylaşmasıyla başladı. Gümüşhan, bu paylaşıma, “Doğasıyla şifa bulacağınız, geçmişin izinde antik kentleri ve Anadolu medeniyetlerinin tarihi mirasını keşfedeceğiniz Afyonkarahisar’ı seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz. Geleneksel tariflerle zenginleşen mutfağını ve yöresel lezzetlerini deneyimleyin” şeklinde yanıt verdi.

Ahmet Bolat da “Biz erken gitmişiz, balon mevsimine birkaç hafta daha varmış. Ama bir fırsat bulup, Afyon yöresel lezzetlerini tamamlamak ve Frigya vadisini yukarıdan seyretmek isterdim. Ali Bey, siz Afyon Oteller Birliği Yönetim Kurulu üyesisiniz, bildiğim kadarıyla. Siz oteller olarak, THY ailesine ve buradaki takipçilerime özel indirim yapsanız, biz de Zafer Havalimanına olan uçuşlarımıza özel indirim yapsak. Böylece daha çok vatandaşımız bu güzellikleri tanısa!” ifadelerine yer verdi.

YÖNETİM KURULU TOPLANIP KARAR ALDI

Aynı zamanda İkbal Termal Otel’in Genel Müdürü olanAli Gümüşhan, dün Bolat’ın çağrısına yanıt verdi ve şu açıklamayı yaptı: “Sayın Ahmet Bolat Başkanım; LinkedIn üzerinden yapmış olduğunuz indirim çağrınız ve Afyonkarahisar ile ilgili güzel sözleriniz medyada da geniş yankı uyandırdı. Ben de bu çağrınıza istinaden Zafer Bölgesi Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu’nu toplayarak nasıl bir yol izleyebiliriz, THY ile nasıl işbirliği yaparız diye istişare yaptık.

İstişare sonucunda destek kapsamını genişleterek ve Türk Hava Yolları’nın İstanbul- Zafer, Zafer-İstanbul uçuşlarını canlandırmak ve desteklemek için tüm uçuş yapan ve otellerde minimum iki gece konaklayan ücretli misafirlerin uçuş bilet tutarlarının yüzde 50’sini oteller olarak konaklama ücretinden düşerek destek olacağız. Bu projenin detaylandırılması ve protokol haline getirilmesi için sizin yönlendirmeniz doğrultusunda hareket edilecektir. Termal ve gastronomi şehri Afyonkarahisar ‘dan in içten selam ve saygılarımla.”

“Peki THY’nin bilet fiyatı nedir” derseniz… Yarın Zafer Havalimanı’na THY ile uçarsanız tek sefer var ve fiyatı 1200 TL., pazartesi günü için bilet fiyatı 900 TL, Çarşamba ve Cuma ise 800 TL.

YOLCU AZ, YOLCU GARANTİSİ VAR

Afyon, Uşak ve Kütahya illerinin hava ulaşım sorunun çözmek amacıyla projelendirilen ve 2012 yılında hizmete açılan Zafer Havalimanı, sürekli tartışmaların odağında… O dönem 155 milyon TL’ye mal olan havalimanı, 2044 yılına kadar IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilecek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü verilerine göre 2023 yılında yolcu trafiği iç hatlarda 38 bin 986, dış hatlarda 48 bin 776 olmak üzere toplam 85 bin 762 kişi oldu.

Geçtiğimiz ocak ayında bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 2023 yılı için 1 milyon 317 bin 733 yolcu garantisi verilenhavalimanına gelmeyen yolcu nedeniyleişletmeci şirkete 6 milyon 693 bin 228 euro ödendiğini söyledi ve"Bu rakam güncel kurla 220 milyon lira" dedi.

HAC UÇUŞLARI 350 YOLCU İLE DEVAM EDECEK!

Çoğunlukla Almanya, Belçika gibi Avrupa'da bulunan gurbetçi vatandaşlara kolay ulaşım sağlaması ile hac mevsiminde özellikle İstanbul'da oluşan yoğunluğu azaltmak için bu seferlerin Zafer Havalimanı'na kaydırılması bu projenin hayata geçirilmesinin öncelikli hedefleri arasındaydı.

Geçen hafta havalimanı müdürü Rıfat Atasoy, bir paylaşım yaptı ve “Ege bölgesinin Hac uçuş merkezi olmaya devam ediyoruz.Zafer Havalimanı olarak, 2023 yılında Air Anka Havayolları ile başlattığımız hac uçuşlarına bu yıl 350 yolcu ile gerçekleştirmek suretiyle devam ediyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.