Yurtdışına giden Türk turist sayısı, % 30 arttı...

Türkiye’de yurtdışına turist gönderme pazarı her geçen gün artıyor. Verilere göre geçen yıla oranla bu yıl Türkiye’den diğer ülkelere giden turist sayısı yüzde 30 arttı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yurtdışına giden Türk turist sayısı, % 30 arttı...

Bunun en yakın örneği, Kurban Bayramı süresince seyahat acenteleri tarafından düzenlenen yurtdışı turlara gösterilen ilgi oldu. Bayram tatili boyunca Paris, Milano, Madrid, Uzakdoğu gibi klasik turların yanı sıra Suriye, Lübnan ve Balkan ülkelerine düzenlenen turlara da yoğun talep vardı.

 

Yurtdışı turlarına artan taleple ilgili olarak Ekin Fuar A.Ş. Genel Müdürü Hacer Aydın, “Türk parasının değerli kalması ve vizelerin kalkması gibi nedenlerle Türkiye’den turistik çıkışlarının arttığını gözlemlemiştik. Bu artış özellikle Suriye, Mısır, Uzakdoğu gibi vize gerektirmeyen ülkelerde daha büyük oldu.  Kurban bayramı tatilinde söz konusu talep katlanarak arttı ve şu ana kadarki en yüksek noktasına ulaştı. 60’a yakın ülkenin, dünyanın 6. Büyük turizm fuarı haline gelen EMITT’e katılarak Türkiye’deki seyahat acentelerine her zamankinden daha uygun fırsatlar sunabilmelerinin bu artışta etkili olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.