Yurt dışı tanıtımda tarih ve yemek vurgusu

Gastronomi turizminden 10 Milyar Dolar gelir bekleyen Turizm Bakanlığı, yurtdışı tanıtımlarında artık tarihi yapılarla geleneksel yemekleri de kullanacak.

10/12/2018 21:26
Yurt dışı tanıtımda tarih ve yemek vurgusu

Türkiye’nin gastronomi turizminde potansiyeli olan, dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Gaziantep ve Hatay gastronomi dalında UNESCO tarafından “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edildi. Bu da gastronomi turizmi gelirini ciddi derecede etkiledi” dedi.

Hedef 10 Milyar Dolar

Ersoy, 2019’da hedeflerinin nitelikli turist olduğunu dile getirerek, “2018’de konaklama gelirlerimiz 10 milyar dolar olacak tahminen, gastronomi gelirleri ise 5 milyar dolar. Aslında bunun birbiriyle dengeli olması lazım. Konaklama kadar sizin minimum gastronomi yapmanız lazım ki hedeflediğiniz turizm gelirlerine ulaşın.

Bu bizim bu konuda geri kaldığımızı da gösteriyor. Bu nedenle öncelikli olarak incelenmesi, gereken noktalardan biri bu. İşin üzücü tarafı, gastronomi ve Türk mutfağı konusunda rakiplerimizin çok çok ilerisindeyiz fakat bu değerlerimizi ortaya çıkaramamışız, değerlendirememişiz” diye konuştu.

Ciddi değerlerimiz var

Türkiye’nin doğusundan batısına her yörenin kendine has lezzetleri bulunduğunu ve bunun çok ciddi bir değer olduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, bu değerleri hem dünyaya tanıtmak hem de ondan gelir etmek istediklerini aktardı. Akşam'da yer alan habere göre Bakan Ersoy, “Bundan sonra gastronomi, kültür, arkeolojik değerlerimiz turizmin tanıtımında ve gelir getiren kısımlarında öncelikli olacak” dedi. 

Sergiler düzenlenecek

Bakanlık olarak bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulan Bakan Mehmet Ersoy, şunları kaydetti: “Şimdi 2019 itibarıyla gastronomi bizim için çok çok önemli bir hale geliyor. 20 Mart 2019’dan itibaren yurtdışı sergi konseptlerine başlıyoruz.

Önce Japonya’da Tokyo ve Kyoto’da, daha sonra 2020 itibarıyla Londra, Berlin ve Moskova’da..Bu gezen sergilere biz normalde Topkapı Müzesi eserleriyle başlıyorduk. Bunların yanı sıra gastronomi bölümü de koyacağız artık. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Hangi yöreler katılacak, bununla ilgili çalışmalara başladık." 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.