Yunanlılar, vaftize bile gelemiyor...

Ekonomik krizle "kepenkleri kapatma" noktasına gelen komşu Yunanistan'da halk tüm giderleri kısarken, İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'nde yapılan vaftiz törenlerine de krizin gölgesi düştü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yunanlılar, vaftize bile gelemiyor...

Yunanlı zengin ailelerin kişi başı 800 dolar ödeyerek yaptıkları vaftiz organizasyonları bıçak gibi kesildi. Kriz öncesinde Patrikhane'de vaftiz töreni ve ardından yapılan lüks davetler tamamen kesildi. Yunanistan'dan Türkiye'ye turlar düzenleyen Opus 92 Tur'un sahibi Akis Panayotodis, kalabalık gruplarla Patrikhane'de yapılan vaftiz törenlerinin krizle birlikte tamamen kesildiğini söyledi. Akis, turların müşterilerin tercihlerine göre 5 bin ile 50 bin euro arasında fiyatlarla yapıldığını söyledi.

LÜKS DAVETLER BİTTİ...

Sabah'tan Dilek Taş'ın haberine göre, düğün ve vaftiz organizasyonları yapan KM Events'in sahibi Meltem Bayazıt Tepeler ise, "Kriz başlayana kadar Yunanistan'dan 200- 250 davetlinin katıldığı kalabalık vaftiz turları yapardık. Organizasyonda Çırağan gibi yerleri tercih ederlerdi. Ancak bu turlar krizle birlikte önce yavaşladı. Şimdi ise tamamen kesildi" dedi. Tepeler, bir misafirin ortalama 780 dolar harcama yaptığını söyleyerek "Krizden sonra Yunan acenteler bizden daha ekonomik fiyatlı vaftiz törenleri ayarlamamızı istediler. Biz de ekonomik fiyatlı paketler sunduk. Ancak o fiyatlara bile gelen olmadı" diye konuştu. Tepeler, şu anda vaftiz için gelenlerin 10-20 kişilik küçük gruplar olduğunu ve lüks davetlerden kaçındıklarını da sözlerine ekledi.

650 BİN KİŞİ GELİYORDU

Yunanistan'dan Türkiye'ye yılda ortalama 650 bin turist geliyor. Türkiye'den Yunanistan'da giden turist sayısı ise geçen yıl yüzde 300 artışla 500 bine ulaştı. Belkemiği turizme dayanan Yunanistan krizden çıkışın yolunu Türk turistlerde görüyor. Yunanlılar vizelerin kaldırılmasına sıcak bakmasalar da artan uçak seferleri ve kruvaziyer şirketleri ile ilişkileri yakın tutmaya çalışıyorlar.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.