Yunanlı turistin Samsun ilgisi...

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, 2011 yılında Samsun'a değişik ülkelerden 300 bin yerli ve yabancı turistin geldiğini belirterek, ülkeler içerisinde yaklaşık 100 bin turistin Yunanistan'dan geldiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yunanlı turistin Samsun ilgisi...

2011 yılında Samsun'a gelerek müze, kültürel ve turistik yerleri ziyaret eden turistlerde artış olduğunu söyleyen Yüksel Ünal, "Samsun'da 2011 yılı içersinde turizm belgeli tesislerimizde kalan yerli ve yabancı turist sayısı yaklaşık olarak 300 bini buldu. Belediye belgeli tesislerde, konuk evlerinde kalanları da bu sayıya ekleyecek olursak kentimizin hatırı sayılır derecede ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.

Çok değişik ülkelerden gelen konuklarımız olmakla birlikte daha çok Yunanistan'dan 100 bin civarında turist Samsun'u tercih etti. Buna bağlı olarak da sırasıyla ABD, Almanya, Rusya, Gürcistan, Hollanda, Suriye, Avusturya, Belçika ve Pakistanlı turistlerin de Samsun'a ilgi gösterdiğini gördük" diye konuştu.
 
Samsun'un gençlik kampları, kaplıca, yaya, dağcılık, doğa ve kültür turizmi ile kuş gözlemciliği alanlarında yoğun olarak turist çektiğini belirten Ünal, "Geçmiş dönemlere oranla her geçen gün daha fazla turistin ilgisini çekiyor Samsun. 2011 yılında özellikle yeni turizm merkezlerinin de ilanıyla birlikte daha çok kişi tarafından ziyaret edildi.
 
Daha önce turizm bölgesi ilan edilen yerlerin yanında 2011 yılı içerisinde 19 Mayıs Turizm Merkezi, Samsun Vezirköprü Turizm Merkezi ve Bafra-Kolay Turizm Merkezi'nin de ilanıyla turizm merkezleri sayımızı 7'ye çıkarmış olduk. Böylece 2011 yılı itibariyle Samsun, hem kültür hem de turizm açısından ne kadar iyi bir potansiyele sahip olduğunu biraz daha gözler önüne serdi" şeklinde konuştu.
 
2011 yılı içersinde çeşitli etkinliklerle Samsun'u ülke ve Türkiye genelinde tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak 2011 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz çevre gezileriyle, Ankara, Trabzon ve İzmir başta olmak üzere gerçekleştirilen Turizm ve Kültür fuarlarındaki etkinliklerimizle kentimizi hem ülkemize hem de dış dünyaya tanıtmaya çalıştık.
 
Evliya Çelebi ve Mehmet Akif Ersoy gibi değerlerimizin eserleri ve yaşam öykülerinden oluşan sergilerin yanı sıra yine İpek Yolu ve ebru sanatı gibi kültürümüzün ayrılmaz bir parçası haline gelmiş unsurlara ait eser ve fotoğraflardan oluşan sergilerde 2011 yılında birer iz bırakan etkinliklerimiz oldu. Hazırlanan Turizm Mastır Planı ve gerçekleştirilecek olan Turizm Çalıştayı ile birlikte kültür ve turizmde yolumuzu daha iyi belirlemiş olacağız."

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.