Yunanistan 3,35 Milyar Avroluk 55 turizm projesini onayladı

Yunanistan Turizm Konfederasyonu (SETE) tarafından sektör için ulusal bir eylem planı açıklandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Kyriakos Mitsotakis, "Yunanistan'ın turizm endüstrisi pandemiden daha güçlü çıkacak” dedi.

14/01/2022 12:05
Yunanistan 3,35 Milyar Avroluk 55 turizm projesini onayladı

Mitsotakis, “Yapılandırılmış ve bütünsel olarak tasarlanmış” olarak nitelendirdiği 'Turizm için Ulusal Eylem Planı' üzerinde çalışan herkese teşekkür etti. Başbakan Mitsotakis, Yunanistan ve turizm endüstrisinin pandemi krizinden kazananlar olarak çıkacağına olan güvenini dile getirdi.

Yunanistan'ın sağlık, deneyim, kültür, bağlantı ve yaşam alanlarına geçişi içeren en son turizm ve seyahat trendleri söz konusu olduğunda önemli avantajlara sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Başbakan Kyriakos Mitsotakis, Yunanistan’ın uluslararası imajının çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Yunan Turizm İşbirliği start alıyor

SETE’nin araştırma kolu INSETE adına Deloitte – Remaco tarafından ortaklaşa yürütülen Yunanistan Turizm Eylem Planı çalışması ile ulusal bir turizm stratejisi oluşturmasına ve turizm sezonunun uzamasına, ülke genelinde turist aktivite ve talebinin payını iyileştirmesine ve ülkedeki ortalama kalış süresini ve turist harcamalarını artırmasına yol açacak eylemlerin uygulanmasına yardımcı olmayı amaçlayan veriler sunulacak.

Ayrıca, ülke çapında destinasyonların turizm ürünlerini daha da geliştirebilmesinin yolları araştırılacak.

Sosyal ortaklık

SETE, başbakana bir sosyal ortak olarak rol ve sorumluluğunu yerine getiren Yunan Turizmi Ulusal Eylem Planı'nı sundu. SETE Başkanı Yiannis Retsos, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni dönemde turizm konusunda halkla istişarenin başlangıcıdır" dedi.

Tourexpi'de yer alan habere göre, eylem planını “Turizmin yeni çağa girmesi için bir yol haritası” olarak nitelendiren Retsos, "Bu çalışma, çağın ihtiyaçlarını karşılamakta ve dinamik olan ve gelişmelere uyum sağlayan turizm sektörünün kendine has özelliklerini dikkate almaktadır” diye konuştu.

Yunanistan, 2021 turizm hedefini gerçekleştirdi 

Yunanistan, pandemi öncesi turizm gelirlerinin yaklaşık yüzde 50'sini geri alarak ve ilk beklentileri aşarak 2021 hedefine ulaştı. Yunanistan Merkez Bankası, turizm sektörünün güçlü performansını sürdürmesi halinde Yunan ekonomisinin bu yıl yüzde 5 oranında büyüyebileceğini tahmin ediyor.

Maliye Bakan Yardımcısı Theodoros Skylakakis, Ulusal İyileşme ve Dayanıklılık Planı “Yunanistan 2.0” tarafından finanse edilecek 3,35 Milyar Avroluk bütçeli önemli turizm yatırımları da dahil olmak üzere 55 projeyi onayladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.