Yunan Turizm Bakanı, işbirliği için geldi...

Türkiye ile Yunanistan’ın turizmde işbirliği yapması çağrısında bulunan Yunanistan Turizm ve Kalkınma Bakanı Olga Kefalogianni, İstanbul'a geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yunan Turizm Bakanı, işbirliği için geldi...

Yunanistan Turizm ve Kalkınma Bakanı Olga Kefalogianni, Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti. Yunan parlamentosunun en gözde ve dinamik milletvekillerinden biri olan Olga Kefalogianni, Fener Rum Patriği Bartholomeos’la yarım saat süren basına kapalı görüştü.

Kefalogianni, geçen hafta Türkiye ile Yunanistan’ın turizmde işbirliği yapması çağrısında bulunmuştu. Kefalogianni, “Biz İstanbul’u kullanarak Yunanistan’ı pazarlayabiliriz. Ortadoğu, Hindistan ve Çin pazarlarına Türkiye ve Yunanistan ortak destinasyonlar oluşturarak açılabiliriz. Bu yolla 1 milyon zengin turisti birlikte iki ülkeye çekebiliriz” demişti.

‘İzmir’de restorasyon var’
 
Bu arada Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği, İzmir’deki Yunan Başkonsolosluk binasının satışa çıkarıldığı yönündeki iddiaların “asılsız” olduğu belirterek, “Bu binanın satışına dair bir plan veya niyet olmadığı gibi, binanın en kısa zamanda, yeniden Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu’nun hizmetine sunulması için restorasyon çalışmaları yapılmaktadır” dedi.
 

Yunan Etnos gazetesi iflasla boğuşan Yunan devletinin yurtdışında sahip olduğu 30 gayrimenkulu acilen satışa çıkardığını, acil satış listesinde İzmir’de sahilde Atatürk Caddesi’ndeki tarihi konsolosluk binasının da yer aldığını duyurmuştu. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.