Yunan adalarına bayram piyangosu

Ramazan Bayramı tailinin 9 güne çıkması nedeniyle Türklerin ön rezarvasyonları, Yunan adalarında yer bırakmadı.

22/05/2019 19:49
Yunan adalarına bayram piyangosu

Beklenti, Yunanistan'ın kapıda vize uygulaması tarihini bir an evvel açıklaması. Ramazan Bayramı'nın haziranda gerçekleşecek olması turizm sektörünü de canlandırdı. Ramazan Bayramı nedeniyle bütün kamu çalışanlarının 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayılmalarıyla bayram tatilinin 9 güne çıkmasının ardından Muğla'nın turizm cenneti ilçeleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de rezervasyonlar şimdiden doldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 9 günlük bayram tatili Yunan adalarına da yaradı. Dünyaca ünlü Rodos adası başta olmak üzere Mikonos, Santorino, Midilli, Kos, Patmos, Simi, Paros, Girit, Zakintos ve Skihatos gibi turistlik adalarında Türkler'in ön rezervasyonları nedeniyle yer kalmadı.

Yunanistan'ın turistlik adalarına kapasitenin üzerinde talep 

Türkiye çıkışlı Yunanistan ve adalarına bilet satışı, konaklama, araç ve çeşitli rezervasyon işlemleri yapan Marmaris'teki bir turizm acentesinin sahibi Sinem Dursun, bayram tatili öncesinde Yunanistan'ın turistlik adalarına kapasitenin üzerinde talep olduğunu söyledi.

Dursun, "Turizm acentelerimize sürekli olarak Yunanistan'ın kapıda vize uygulaması tarihinin ne zaman netleşeceği soruları yöneltiliyor. Yunan adaları, Türk müşterilerin ön rezervasyonlarıyla dolu. Yunan hükümetinin kapıda vize tarihini bir an önce açıklaması gerekiyor.

Eğer, kapıda vize tarihi bayram tatili sonrası açıklanırsa birçok turizm acentesi başta olmak üzere Türkler mağdur olacak. Bu mağduriyetin telafisi çok zor olur. Hem Yunanistan ekonomisi için hem d e rezervasyon yaptıran müşteriler için kayıp olur" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.