YILDIZIMIZ KALMADI, 7 UYDURMA HİLAL VERSEK!

Kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak bilinen Fadıl Akgündüz, 7 yıldız sertifikasının kendisine 'Uluslararası İslami Otelcilik Standartları Konferansı'nda verildiğini söylüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
YILDIZIMIZ KALMADI, 7 UYDURMA HİLAL VERSEK!
Uluslararası otel standardları arasında yer almayan '7 yıldızlı otel’e rakip, İslami kesime yönelik ‘7 hilal’ adıyla uydurma bir standart ortaya atıldı.
Olmayan '7 yıldız'a uydurma alternatif '7 hilal'i ilk kez, kamuoyunda ‘ Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Gündüz’ün İstanbul’da yaptırmakta olduğu ve İslami kurallara göre işletileceği bildirilen ‘Caprice Gold’ devremülk sitesine verildi. Bu da İstanbul’da yollardaki bilboarlara yapıştırılan ilanlarla duyuruldu.


Bilboardlarda olmayan 7 hilali Jet Fadıl’a veren kişi olarak da Malezya eski Devlet Başkanı Mahattir Muhammed’in verdiğin gösteren bir fotoğraf kullanılıyor.
 
Jet Fadıl, 7 hilal standardının  Malezya’da ilki gerçekleşen ‘Uluslararası İslami Otelcilik Standartları Konferansı’nda kendisine verildiğini söylüyor. Olmayan 7 hilal sertifikasını bir de yine Jet Fadıl’ın olan Didim’deki Caprice Thermal Palace Didim Oteli’ne verildiği belirtiliyor.
 
Caprice Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz, Caprice Gold Bayrampaşa’nın, Kuran-ı Kerim’in, dünyada canlı ve kesintisiz okunduğu ikinci yer olacağını söylüyor.

‘7 yıldız’ diye bir şey yok
Caprice Gold Palace’ın bol yıldızları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın dikkatinden kaçmadı. Bakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Caprice ile ilgili bilgi istedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na giden yazıda çarpıcı bilgiler yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Caprice Gold’un, Bakanlık’tan alınmış turizm işletmesi ve yatırımı belgesi olmadığını söyledi. Türkiye’deki turistik konaklama tesisleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “Turizm İşletmesi Belgeli” ya da “Belediye Belgeli” olarak faaliyet gösterebiliyor.

Bu çerçevede, talebi olan konaklama tesislerinin belgelendirme, denetleme ve yıldızlama/sınıflandırma çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yürütülüyor. Yönetmelik çerçevesinde, sadece otel ve tatil köyü türlerindeki tesisler “yıldız” ibaresi ile sınıflandırılabiliyor. Oteller; bir, iki, üç, dört ve beş yıldızlı oteller olarak, tatil köyleri ise dört ve beş yıldızlı tatil köyleri olarak sınıflandırılıyor. Belgelendirme ve sınıflandırmaya ilişkin mevzuatta “7 yıldız” tanım ve sınıflandırması ise yok.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın mevzuatı çerçevesinde, “yıldız” simgesi yalnızca Bakanlık’tan belgeli tesisler tarafından kullanılabiliyor. Belediye veya Özel İdare gibi diğer kamu kurumlarınca ruhsatlandırılmış olan tesislerin tanıtım ve pazarlamalarında “yıldız” simgesini kullanmaları mümkün değil.



 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.