Yıldıray Karaer: Türkiye turizmde pahalı destinasyon haline geldi

Pandemi sürecini Güvenli Turizm Uygulaması ile atlatarak en fazla turist kabul eden ülkeler sıralamasında Dünya dördüncüsü olan Türkiye’nin maliyetlerin sürekli yükselmesiyle birlikte 2023 sezonuna fiyatları döviz bazında yüzde 30-40 oranında artırması nedeniyle ‘Pahalı Ülke’ haline geldi.

07/06/2023 12:22
Yıldıray Karaer: Türkiye turizmde pahalı destinasyon haline geldi

Grand Park Lara otelde düzenlenen Turizmdays.com 4. Yazarlar Buluşmasının konuğu olan Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, turizm sektörünün 30 yıldır çeşitli krizler yaşadığını ve Türkiye turizminin bu krizleri atlatarak başarılı bir şekilde büyümesine devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin turizmde çok büyük potansiyeli olduğunu ifade eden Karaer, ‘’Türkiye, 60-80 milyon turist potansiyeline ulaşabilir. Bölgeler ayrı ayrı pazarlanabilir. Tüm çabamızla Türkiye’de turizmin gelişmesi ve çeşitlendirilmesi için çalışıyoruz. Tur operatörümüz ile bu yıl da Belçika ve Hollanda’dan Türkiye başta olmak üzere birçok çeşitli destinasyona 750 binden fazla yolcu üretmeyi hedefliyoruz’’ dedi. 

Her ülkenin pazar dinamiklerinin farklı olduğunu vurgulayan Karaer, Antalya’da turizmi çeşitlendirmek için Corendon Turizm Grubu olarak uzun soluklu çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Yıldıray Karaer, şunları kaydetti. ‘’Kış turizmi için futbol sahaları yapıyoruz. Kemer ilçesinde tenis spor turizminin gelişmesi için yeni bir yatırımımız var. Havacılık, otelcilik ve tur operatörlüğü alanlarındaki turizm yatırımlarımızı da geliştiriyoruz” dedi. 

Online gelişiyor

Başta Avrupa olmak üzere teknolojiyi kullanan genç nüfusun arttığına, bunların tatil anlayışının da farklı olduğuna dikkat çeken Karaer, şöyle devam etti.

 

‘’Bu genç insanlara hitap etmek gerekir. Sektörde online konusunda herkesin kendisini geliştirmesi lazım. Otelcilik sektöründe online zayıf. İstanbul’da tur operatörlüğü hegemonyası bu nedenle bitti. Ana kaynak pazarlardan biri olan Almanya pazarında tur operatörü olarak toplamda 10 oyuncu var. Diğer kaynak pazarlarda da satış yapan tur operatörü sayıları yaklaşık bu seviyelerde. Ya pazarlardaki oyuncu sayısının daha da artırılması ya da online sistemin geliştirilmesi lazım. Türkiye bu geniş coğrafyada 100 milyon turist bekliyor. Bunu yakalamak online yatırım olmadan çok zor. Diğer yandan havacılıkta da online satışların yüzdesi hızla artıyor.’’


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.