Yılbaşında tercih, gala programları...

Yılbaşı akşamının cumartesi gününe denk gelmesi tatilcilerin yoğunlukla hafta sonu programlarına yönelmesine yol açtı. Yılbaşı akşamı için en çok Kartepe, Sapanca, Abant, Yalova gibi İstanbul’a yakın bölgeler tercih ediliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yılbaşında tercih, gala programları...

31 Aralık akşamının hafta sonuna denk gelmesi, tatilcilerin 2 ve 3 gecelik yılbaşı programlarına yönelmesine neden oldu. Yılbaşı akşamı için en çok Kartepe, Sapanca, Abant, Yalova gibi İstanbul’a yakın bölgelerde, sanatçıların sahne aldığı gala programları tercih edilirken, kayak merkezleri ve termal tesisler de ilgi gören seçenekler oldu. 

En yoğun ilgiyi Kartepe, Sapanca, Abant, Yalova gibi İstanbul’a yakın noktalardaki, sanatçıların sahne aldığı oteller gördü. Otellerin yılbaşı gala fiyatları 70 TL ile 250 TL arasında değişirken, konaklama dışında sadece gala programlarının satışı da yapılabiliyor. Bunun yanı sıra Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Ilgaz ve Sarıkamış’ta tatilcilerin tercih ettiği kayak merkezlerinden... Ayrıca Afyon, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Pamukkale ve Çeşme’de bulunan termal oteller de yılbaşı hareketliliğinin yaşandığı tesisler arasında yer alıyor. Sezon nedeniyle fiyatı oldukça cazip olan Antalya ise yılbaşında şehir dışına çıkmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

Talep çok yoğun olmasa da, yılbaşı tatilini yurtdışında geçirmek isteyenlerin seçtiği destinasyonlar da bu sene farklı oldu. Yılbaşını tatil fırsatı olarak görenlerin tercihi ılıman iklime sahip ülkelerden yana olurken, yeni yıl atmosferini tam anlamıyla yaşamak isteyenler ise Avrupa ve Amerika’yı seçti.

Verilere göre ılıman iklimden vazgeçemeyenler yılbaşı rezervasyonu için çoğunlukla Karayipler, Uzakdoğu, Maldivler, Mauritius, Seyşeller ve Dubai’yi seçerken, bu atmosferi tam anlamıyla yaşamak isteyenler ise New York, Paris, Roma, Viyana, Prag, Atina, Budapeşte gibi destinasyonları tercih etti.
 
Tatil.com Incoming ve Outgoing Müdürü Özlem Ünal, bu sene yılbaşına yönelik paket tur taleplerinin önceki yıllara göre daha düşük olduğunun görüldüğünü belirterek, "Bu azalışın nedenini ekonomik tedirginlik olarak değerlendiriyoruz. Bunun yanında yılbaşında insanların daha çok, hediye için para harcaması da bir etken. Ayrıca yılbaşında kişiler zamanlarını başka bir ülkeye giderek değil, aileleri ile birlikte geçirmeyi de tercih edebiliyorlar. Dolayısıyla yılbaşı dönemi talepleri bu sene önceki yıllara oranla daha düşük diyebiliriz" dedi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.