Yılbaşında 5 yıldızlının en ucuzu Türkiye'de

Komsomolskaya Pravda Gazetesi, yılbaşı tatiline iki ay kala aynı bütçe ile Rusya'da ve Rusya dışında tercih edilebilecek en ideal tatil seçeneklerini sıraladı.

05/11/2018 18:59
Yılbaşında 5 yıldızlının en ucuzu Türkiye'de

İki aya yakın bir zaman var ama Rusya'da yılbaşı tatili heyecanı, telaşı başladı bile. Komsomolskaya Pravda gazetesi yılbaşı tatiline iki ay kala aynı bütçe ile Rusya'da ve Rusya dışında tercih edilebilecek en ideal tatil seçeneklerini sıraladı. Gazete bütçe hesabında Moskova'dan uçuş ve Moskova'ya dönüş uçak bileti ve iki kişilik otel odası ücretini dikkate aldı.

50 Bin Ruble'lik bütçe ile gidilebilecek yerler:

Buna göre, 30 Aralık - 8 Ocak tarihlerini kapsayan yılbaşı tatilinde güzel bir şehir görmek, mimarinin tadını çıkarmak ve müze gezmek isteyen için en ideal destinasyonlardan biri St. Petersburg. Kahvaltı dahil, üç yıldızlı bir otelin oda fiyatı 18 ile 20 Bin Ruble arasında. İnternet üzerinden kısa süreli daire kiralandığında bu ücret 16 Bin Ruble'ye kadar düşebilir. Uçak bileti ise kişi başı 6500-7000 Ruble.

Ülke içinde bir diğer seçenek, otel ücretinin ve uçak bileti fiyatının biraz daha pahalı olduğu Kazan şehri. Kişi başı 9500 Ruble uçak bileti parası ödenerek ulaşılan şehirde otel odası fiyatı 23 Bin Ruble civarında.

Yurt dışında ise, 50 Bin Ruble, yani 763 Dolar'lık bütçe ile görülebilecek yerlerin başında Tiflis ve Erivan geliyor. Bir diğer seçenek, Macaristan'ın başkenti Budapeşte.

70 Bin Ruble'lik bütçe ile gidilebilecek yerler:

Rotayı İstanbul, Prag ve Barselona'ya çevirmek isteyenlerin ise kesenin ağzını biraz daha açması gerekiyor. Bakü de ancak iki kişi için 70 Bin Ruble harcayarak görülebilecek şehirler arasında.

Tatilini şehir gezerek değil de havuzlu bir otelde geçirmek isteyenler için Rusya içinde en ideal seçenek Kırım. 50 bin rublelik bütçe ile 4 yıldızlı bir otelde bir hafta geçirmek mümkün. Bir diğer seçenek Kislovodsk. Söz konusu bütçeyle yurt dışında bir otelde kalmak isteyenlerse ne yazık ki tatillerini 3 ya da 4 günle sınırlı tutmak zorunda.

Öte yandan, tatil için ayrılan bütçe 70 Bin Ruble'ye çıkarıldığında ülke dışında Karlovy Vary, Kıbrıs gibi destinasyonlarda dört yıldızlı otellerde havuzlu tatil yapmak mümkün. Beş yıldızlı otellerde konaklamayı tercih edenler içinse en ucuz seçenek her şey dahil 80 bin ruble ile Türkiye.

Yılbaşı tatilini kar tatili olarak geçirmek isteyenlere öneriler

Yılbaşı tatilini kar tatili olarak geçirmek isteyen gezginler 50 ruble bütçe ile Elbruz Dağları'nın Rusya içindeki parçası Tseget'in eteklerinde üç yıldızlı bir otelde kahvaltı dahil bir paket satın alabilir.

Kar tatilini ülke dışına taşımak isteyenlerin ise 70 ile 100 Bin ruble arasında bir parayı gözden çıkarması gerek. Bulgaristan'da Bansko, Rusya'da Krasnaya Polyana, Andorra, Gürcistan'da Gudauri ve İtalya'da bu paraya 3 ve 4 yıldızlı otellerde kar tatili yapmak mümkün.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.