YEŞİL EV

Hatice Arısoy Hatice Arısoy 31/12/2019 23:40

Adıyla müsemma bir mekandan söz edeceğim. Güzel yurdumun eşsiz doğasının hüküm sürdüğü, efsane KÖROĞLU'nun diyarı-BOLU ilindeki YEŞİL EV'den. Ankara'ya 170 km. İstanbul'a 270 km uzaklıkta, ABANT yolu üzerinde, yemyeşil bir vadinin yamacında, pare pare bulutların arasında, Sedat-Arzu ABAK çiftinin hayallerini gerçekleştirdiği masal dünyası. 

 

Cennetten bir köşe yaratılıp, insanlığın hizmetine sunulmuş. Herşey doğadan var edilerek bizlere ikram ediliyor. Yapaylıktan uzak. Çam ağaçlarının arasında "YEDİ CÜELER VE PAMUK PRENSES" masalı  hayata geçirilmiş. Masal kahramanlarının adlarına uygun ağaç evler yapılmış İçleri karekterlerine göre dayanıp döşenmiş. “Rüya-Hayal-Masal-Bilgin-Neşeli-Cadı-Pamuk Prenses” adlarını verdikleri evlerde konaklıyorsunuz. 

 

İster balayınızı yaşayın ,ister başınızı dinleyin, isterseniz "şöyle bir başıma sakin-dingin bir yere kaçayım" dediğinizde arayıp da bulamayacağınız yer.

 

Çocuklar için herşey düşünülmüş, hayvanat bahçesi-salıncaklar-oyuncaklar...Özgürlüğün tadına varıyorlar düşe-kalka...Kelebekler, uç uç böceklerini kovalarken, Durdu-Hava-Mürüvet..adlı keçiler, Fıstık ve Deyzi adlı köpekler onlara arkadaşlık ediyor.

 

Kuş evlerdeki kumruların-güvercinlerin-bülbüllerin sesleri. Çağıl çağıl akan dereler sizi alıp bulutlara çıkarıyor.

 

Her mevsimi görülmeye, yaşanmaya değer. Renklerin muhteşem ahengini, dansını seyretmek ömre bedel!..

 

Açık kapalı mekanlarında, yöresel kahvaltı ve yemek uygun fiyatlara emrinize amade Yeşil Ev’de.  Doğal besinleri BOLU'lu aşçıların leziz sunumlarıyla, güleryüzlü hizmetleriyle, keyifle tadıyorsunuz. Fondaki müzik size eşlik ediyor. Anadolu kültürünün-yaşanmışlıkların izlerini taşıyan objeler, adeta bir müze görünümünde sergilenmiş. Yerelle evrenseli bütünleştirip insanlığa sunmuşlar.

 

Hele kışın lapa lapa yağan karların çamlardaki görüntüleri, şöminede çıtır çıtır yanan ateş eşliğinde, kütükten yapılmış koltuklarda kahvenizi, şarabınızı yudumlamak...karda yürüyüşe çıkmak..işte hayat bu, mutluluk bu demekten kendinizi alamıyosunuz!..

 

Yüzyıllık çamın dalları arasına kondurulan "Kuş yuvası" adındaki evinde: "hayallerimi, tasarınlarımı, yaratımlarımı..hayata geçiriyorum. Düşlerim burada gerçeğe dönüşüyor. Bu ağaçtaki ev benim yaratıcılığımı körüklüyor. Zevklerim ve hayatım değiştikçe Yeşil EV daha da  güzelleşerek gelişiyor. Sığındığım ağaçta, dünya ile bağımı koparıp; çam rayihasıyla mest olup daha üretken oluyorum" diye dile getiriyor Sedat bey duygularını.

 

Farklı, doğayla başbaşa, masal gibi bir tatil yapmak istiyorsanız YEŞİL EV'i görmeniz ve yaşamanız gerek!...

 

Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirinde dediği gibi,

 

Memleket isterim /Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun / Kuşların,çiçeklerin diyarı olsun./ Memleket isterim / Ne başta dert ne gönülde hasret olsun / Kardeş Kavgasına bir nihayet olsun. / Memleket isterim / Ne zengin, fakir ne sen ben farkı olsun / Kış günü herkesin evi barkı olsun / Memleket isterim / Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun / Olursa bir şikayet ölümden olsun."

 

Memleketimizin güzelliklerini yaşamak isterseniz YEŞİL EV bulunmaz diyar.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.