Yerli turiste 3 kat artış şoku

Yabancı turist sayısındaki potansiyeli gören bazı oteller geçen yıla göre yerli turiste erken rezervasyonda bile 3 kat fazla fiyat çıkarıyor.

15/02/2019 11:22
Yerli turiste 3 kat artış şoku

Hürriyet gazetesi yazarı Sefer Levent'in kaleme aldığı yazının bir bölümü şöyle: "Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir ‘ucuz yaz tatili’ haberi vermeyi çok isterdim ama maalesef bu yıl işimiz hiç kolay değil. Hem de öyle böyle değil. Elimizdeki fiyatlar geçen yıla göre otelde deniz tatili faturasının 2-3 kat arttığını gösteriyor. El insaf!

ZAMAN İLERLEDİKÇE FİYAT ARTIYOR

Daha net bir ifadeyle söylemek gerekirse Antalya’daki bir otel temmuz ayındaki fiyatını 7 gece konaklamalı 2 yetişkin için 20 bin TL olarak belirliyor. Şubat ayında erken rezervasyon kampanyasıyla tüketiciye bunu 10 bin TL’ye satıyoruz. Eğer tüketici ağustos sonunda bu otelden tatil satın almak isterse 20 bin TL ödeyerek tatil yapıyor.”

VATANDAŞ NE YAPSIN?

* ‘Yıldız’ sayısını düşürerek yükselen fiyatların etkisini azaltabilirsiniz. Yani 4 yıldızlı bir otel yerine 3 yıldızlı bir otel tercih edilebilir.

* Geçen yıl 7-8 gece konaklamalı bir tatil yaptıysanız bu yıl bunu 4-5 geceye çekebilirsiniz. Az da olsa bütçeniz rahatlayacaktır.

* Deniz, kum, güneş tatili ‘olmazsa olmazım’ değil diyenlerdenseniz kültür turlarına yönelebilirsiniz.

* Yabancı turistin büyük çoğunluğu Akdenizi tercih ediyor. Bu yüzden Ege bölgesinde daha uygun fiyatlarla konaklama yapılabilir.

* ’Her şey dahil’ konsepti dışına çıkılarak daha ‘makul’ oteller için planlama yapmak tatil bütçesinin düşmesini sağlayabilir.

* Geçtiğimiz yıllarda yakın coğrafyadaki yurtdışı tatil merkezleri önemli alternatifti. Bu yıl yükselen kurlar nedeniyle avantajını bir miktar kaybetse de yurtiçindeki fahiş artışlar düşünüldüğünde hala yurtdışı seçenekleri mevcut.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sefer-levent/2018-5-bin-500-2019-16-bi-500-41117503

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.