Yerli turist tatile 1000 lira harcadı...

Yerli turist, tatil için bu yıl rezervasyon başına ortalama bin lira harcadı. Tatil için bu yıl en çok Antalya ve Bodrum bölgeleri ile yurtdışı turları tercih edildi. Kriz var diye tatiller çok fazla ertelenmedi. Rezervasyon başına ortalama bin lira harcandı.

31/12/2019 23:40
Yerli turist tatile 1000 lira harcadı...

Online sehayat sitesi tatilsepeti.com?un yönetici ortaklarından Kaan Karayal, yaptığı açıklamada, tatil için bu yıl en çok Antalya ve Bodrum bölgeleri ile yurtdışı turların tercih edildiğini söyledi. Karayal, 2009?da da geçen yıllarda olduğu gibi kullanıcılarının tercihinin 5 yıldızlı oteller olduğunu belirterek, "Kendilerini 5 yıldız ve üzeri olarak tanımlayan deluxe otellerdeki talep ise bir miktar uygun fiyatlı 5 yıldızlı otellere kaydı. Genel olarak bakınca 5 yıldız tercihinde değişiklik olmadı, ancak uygun fiyatlı 5 yıldızlı oteller daha fazla rağbet gördü" şeklinde konuştu.

Kriz tatili kesmedi...

Türkiye'de tatile giden belirli bir kitle bulunduğunu ve bu kitlenin krizden çok fazla etkilenmediğini ifade eden Karayal, şunları kaydetti: "Tatile yine gidiliyor, hatta geçen yıla göre artış da var. Biz şirket olarak geçen yıla göre çok büyüdük, ancak bu büyüme sektörün tamamına yayılmadı. Sektör, 2008 yılına yakın rakamlarda kalırken, bizimle tatile gidenlerin sayısında artış oldukça büyük oldu. Daha enteresan bir istatistik vermek gerekirse, taksit talepleri azalmış, misafirlerimiz az taksit veya tek çekim ile ödemeyi daha çok tercih ettiler."

Yerli turistin rezervasyon başına yaklaşık ortalama 1000 lira harcadığını belirten Karayal, 2009'un başında kurların yüksekliğinin, yurtdışına talebi bir ölçüde azalttığını, kurların yerine oturmasıyla talepte artış yaşandığını kaydederek, "Yurtdışı tatili yapma kültürü her geçen gün artıyor" dedi.

Her şey dahil isteniyor...

"Her şey dahil" sisteminin yabancılar gibi yerli turistler tarafından da çok tercih edildiğini dile getiren Karayal, "Misafirler, otele gittiğinde acentede ödediği paradan hariç hiçbir şey ödemek istemiyor. Bu yüzden çok tercih ediliyor. Tüm tatile ayırması gerektiği bütçeyi biliyor olmak insanların rahat etmesini sağlıyor" diye konuştu.

Yerli turist ne yaptı?

* Kriz var diye tatiller çok fazla ertelenmedi
* Rezervasyon başına ortalama bin lira harcadı.
* Bu yıl yine en çok Antalya ve Bodrum tercih edildi.
* 5 yıldızlı oteller tercih edildi, Deluxe otellerdeki talep 5 yıldızlı otellere kaydı.
* Taksit taleplerinde azalma gözlendi.
* Yurtdışı tatil kültürünün geliştiği gözlendi
* Her şey dahil sistemi, yabancılar gibi yerli turistler tarafından da çok tercih edildi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.