YEP'te turizm ne kadar yer tutuyor?

Yeni Ekonomi Programı’nda turizm önemli yer tutuyor. Buna göre sezon uzayacak, sağlık turizmi gelişecek, Türkiye film merkezi olacak.  

07/10/2019 10:38
YEP'te turizm ne kadar yer tutuyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 2020 - 2022 dönemine ilişkin Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında hükümet, cari işlemler dengesinin sağlanması amacıyla turizmde bir dizi politika ve tedbir belirledi.

Buna göre, turizmde sezonu uzatacak ve kişi başı harcamayı artıracak 2023 Türkiye Turizm Stratejisi hayata geçirilecek. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, tanıtım, pazarlama ve sektörün hizmet kalitesini artırıcı faaliyetleri ve turizm yatırımlarını destekleyecek. Sağlık turizminin geliştirilmesi için projeler hayata geçirilecek.

Doğrudan uçuşlar artacak

Kültür ve sanat endüstrileri güçlendirilerek Türkiye, önemli bir film çekim merkezi ve dizi/film ihracatçısı haline getirilecek. Milliyet'te yer alan habere göre, ana kaynak pazarı olan ülkelerin seçilmiş şehirlerinden turistik bölgelere başlatılan doğrudan tarifeli uçak seferleri ve düzenlenen bölge sayısı artırılacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.