Yeni Cittaslow adayı Güneydoğu'dan...

Dünyada hızla yayılan Cittaslow (Sakin Şehir) ağına katılmak isteyen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, birliğin Türkiye'deki Başkenti Seferihisar'a başvurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yeni Cittaslow adayı Güneydoğu'dan...

Halfeti'ye gidip başvuruyu inceleyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halfeti'yi muhteşem bulduğunu belirtti ve Halfeti'nin dosyasını İtalya'ya götüreceklerini söyledi. Merkezi İtalya'da bulunan 25 ülkeden 154 şehrin dâhil olduğu "Yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı" Cittaslow'a (Sakin Şehir) Türkiye'den de her geçen gün ilgi artıyor.

Türkiye'nin İzmir'in Seferihisar ilçesinin kabulüyle tanıştığı Cittaslow ağına Seferihisar'ın ardından Çanakkale Gökçeada, Sakarya Taraklı, Muğla Akyaka ve Aydın Yenipazar ilçeleri katılmıştı. Birliğe katılmak için Seferihisar'a yapılan son başvuru Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinden geldi.

Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir'in daveti üzerine Doğa Derneği Başkanı Güven Eken ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem'le birlikte Halfeti'ye giden Tunç Soyer, Halfeti'yi incelediklerini ve Sakin Şehir için çok uygun bir olduğunu belirtti.

Soyer; "Halfeti gerçekten muhteşem bir yer, olağanüstü bir insanlık mirası. Halfeti'nin üyeliği Cittaslow'ları taçlandıracak. Tarihi dokusu, kendine has özellikleriyle Cittaslow kriterlerinin birçoğunu içinde barındırıyor. Yapılacak çalışmalarla Sakin Şehir olmak için hazır hale gelecek. Halfeti'nin tarihi evlerinde duvarlarına yapılmış 13 çeşit kuş yuvası var.

Başka hiçbir yerde yetişmeyen siyah Gül, Halfeti'de yetişiyor. Fırat Nehri'nin uzantıları ayrı bir keyif. İnsanları inanılmaz misafirperver. Kendilerine has yemekleri de bir hayli fazla. Halfeti'de insan huzur ve sakinlik buluyor. Başkan Soyer, önümüzdeki ay Ordu Perşembe, Isparta Yalvaç ve Tekirdağ Vize ilçelerinin dosyalarını İtalya'daki birliğe götüreceklerini söyledi.
 
Her bölgeden bir Sakin Şehir olmasını istediklerinin altını çizen Soyer, yeni üyelerimizle birlikte biraz içimize kapanarak neler yapacağımızı konuşacağız. Türkiye'ye ve dünyaya Türkiye'nin Sakin Şehirlerinin tanıtımlarını yapıp turlar düzenleyeceğiz. Ve 2013'te Seferihisar'da yapacağımız dünyanın bütün Sakin Şehirlerinin katılacağı Cittaslow Genel Kurulu'na ev sahipliği için hep birlikte çalışacağız" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.