Yeni bir turizm hamlesi başlıyor...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizmde 7. sırada bulunduğunu belirterek, "Kültürde 7. sırayı kabul etmem. Kültürde ilk 3'e tırmanmamız gerekiyor. Çünkü, toprağımız bize bu imkanı, bu potansiyeli veriyor" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yeni bir turizm hamlesi başlıyor...

Bakan Günay, Türkiye'nin kültür turizminde topraklarının verdiği potansiyeli kullanması konusua dikkat çekti. Günay, il müdürlerinin hizmet içi eğitim gördüğü otelde, basın toplantısı yaptı.

İl müdürleriyle 3 gündür devam eden toplantıda Bakanlığın her biriminin çalışmaları ve yürütecekleri projelerle ilgili sunumlar yaptığını ve il müdürlerinin görüşlerini aldığını belirten Günay, çalışmanın son derece verimli geçtiğini söyledi. Günay, bu toplantıları il müdürlerinin katılımıyla yılda en az bir kez yapacaklarını, ayrıca Türkiye'yi coğrafi, turistik ortaklıklarına göre ayırarak bölge düzeyinde toplantılar düzenleyeceklerini ifade etti.

"YENİ BİR TURİZM HAMLESİ BAŞLATIYORUZ"

Türkiye'nin, dünyada kültür ve turizmde önde ülkelerden birisi haline geldiğini belirten Günay, ''Turizmde bir ölçek var elimizde, 7. sıradayız. Kültürde 7. sırayı kabul etmem. Kültürde ilk 3'e tırmanmamız gerekiyor. Çünkü, toprağımız bize bu imkanı, bu potansiyeli veriyor'' dedi. Kültür etkinliklerinin artık Türkiye'nin farklı yerlerine dağıldığını anlatan Günay, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin kültür turizmini ayağa kaldırmak için, şehir turizmini ve başka zenginliklerini ayağa kaldırmak için artık Türkiye coğrafyasının çeşitli alanlarında etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Artık sadece deniz kıyılarında turizm yapan bir ülke olmanın ötesinde, bütünüyle yaşam tarzını, sivil mimarlık örneklerini, yemek kültürünü, kongre potansiyelini ayağa kaldıran bir ülke olarak, bütün Türkiye sathında kültürle donatılmış ve zenginleştirilmiş bir yeni turizm hamlesi başlatıyoruz.''

Toplantıda bunları değerlendirip konuştuklarını, hem il müdürleri hem de merkez teşkilatı olarak motivasyonlarının yükseldiğini dile getiren Günay, bu dayanışmayla daha güzel işler yapacaklarına inandığını söyledi.

Bakanlık olarak ücret skalasında oldukça gerilerde olduklarını ifade eden Günay, Bakanlar Kurulunda, personelinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda bir hazırlık olduğunu bildirdi.

Doğunun da Güneydoğunun da umudunun büyük ölçüde kültüre ve turizme yöneldiğini anlatantan Günay, ''Bunu büyük bir sevinçle görüyorum. Sıklıkla Gaziantep, Şanlıurfa, Van'a gidiyorum. Sıklıkla o coğrafyaya gidiyorum. Doğu ve Güneydoğu coğrafyasının önümüzdeki kalkınma sürecinde, kültür ve turizm, özellikle de kültür turizmi çok özel bir yer tutacak. O yüzden Bakanlığı temsil eden arkadaşlarımızın da ildeki yönetimde daha önde yer alması ve çalışma şartlarının da buna uygun olması gerekiyor. Şimdi bu alanda çalışıyoruz'' diye konuştu.

JAPONYA'DAN TÜRKİYE'YE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Bakan Günay, dün Japonya'da tanıtım açısından Türkiye'nin Kültür ve Turizm Müşavirliğine birincilik ödülü verildiğini, ödülü kendileri adına Japonya'da İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın aldığını söyledi.

Geçen aylar içinde 90 yıllık ayrılıktan sonra Türkiye'ye getirdikleri Boğazköy sfenksinin restorasyonunun İstanbul Arkeoloji Merkezinde tamamlandığını belirten Günay, sfenksi 28 Kasım'da Çorum Müzesi'ndeki yerine taşıyacaklarını açıkladı.

"Yorgun Herakles" heykelinin de restorasyonunun Antalya Arkeoloji Müzesi'nde hızla tamamlandığını bildiren Günay, ''Sanıyorum önümüzdeki hafta içinde de onun kamuoyuna takdimi için Antalya'da bulunacağız'' dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.