Yeni bir kapanma turizm sektörünü iflasa sürükleyebilir

TUROYD Genel Başkanı Ali Can Aksu, "Yeni bir kapanma, Türk turizmini ve buna bağlı çalışan 54 sektörü iflasla karşı karşıya getirebilir" dedi.

25/07/2021 22:08
Yeni bir kapanma turizm sektörünü iflasa sürükleyebilir

TUROYD Genel Başkanı Ali Can Aksu yaptığı açıklamada, "Temmuz başı itibariyle, bugüne kadar çok ciddi yaralar almış turizm sektöründe normalleşme süreci başlarken, sektör güncel ataklar, uçuş kısıtlamaları ve ülkelerin kapanma süreç değişikliğinden dolayı maalesef sabit bir operasyon kurgulanamadı.

Bu belirsizlikler karşısında İç pazarda yaşanan talep patlaması, Ukrayna ve Rusya ile bir nebze hareket kazandı.  Sezonun uzayıp uzamayacağı konusu belirsizliğini koruyor.  Avrupa'da kapanma senaryoları başlamış durumda.  Rusya'da varyant alarm veriyor. Eylül sonu itibarı ile muhtemel bir kapanma söz konusu olabilir" dedi.

Normalleşme süreci şımarıklığa dönüşüyor

"Sahil bandında yaşanan lakayt ve şımarık aksiyonlar muhtemelen 'Şehir turizmini' kasım ayı itibariyle olumsuz etkileyecektir. 'Güvenli turizm' aksiyonunda işini en ciddiye alan, yine oteller oldu" diyen Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı beach club, restaurantlar, halk plajları ve eğlence mekanlarının bu hassasiyetten uzak olduklarını görmek üzüntü verici. Günü kurtarma eylemi, geleceğimizi karartabilir. Buna dikkat etmek lazım.

Turizmde sektörel  refaha  kavuşmak için, tüm bileşenlerin  Covid ile mücadele konusunda toplumsal hassasiyet ve ciddiyetle hareket etmesi şart."

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.