Yarın turizmde olabilmek için bugün yaşamda kalmak gerekiyor

Koronavirüs öncesi dünyanın en büyük turizm merkezlerinden biri olan İspanya’nın salgın nedeniyle 25 yıl geriye düşeceği konuşuluyor.

24/10/2020 11:31
Yarın turizmde olabilmek için bugün yaşamda kalmak gerekiyor

Koronavirüs salgınından Avrupa’nın en kötüsü durumunda olan İspanya’da ülke genelinde her alanda yaşanan çöküşün en büyüğünün turizmde gerçekleştiği, toparlanmanın çok zaman alacağı belirtiliyor.

İspanya’da turizm setörü kuruluşlarından Exceltur, şu ana kadar ortaya çıkan verilerden hareketle kayıpların önümüzdeki döneme olası yansımalarını dteğerlendirirken  ''Durum kötü, tahmin doğru çıkarsa ülke turizmi 1995 yılına seviyesine döneriz'' diyor.

Exceltur Başkan Yardımcısı Jose Luis Zoreda düzenlediği basın toplantısında, İspanya’nın turizmdeki kaybının 106 milyar Avroya ulaşacağının tahmin edildiğini belirterek ''İspanya turizmi 25 yıl geriye gidecek'' dedi.

Şu ana kadar 34 bin kişinin korona nedeniyle yaşamını yitirdiği İspanya'da hükümetin kısıtlamaları arttırmasının ardından Exceltur’un da beklentilerini değiştirmek zorunda kaldığını belirten Jose Luis Zoreda, kısıtlamaların ülke turizmine 7,5 milyar Avro ek kayıp yaşatacağını yıl genelindeki toplam kaybın 106 milyar Avro’ya yükseleceğini söyledi.

Koronavirüs salgını (Covid-19) nedeniyle İspanya'nın 140 milyar Avro ile AB fonundan en çok yardım alan ülke olduğunu anımsatan Exceltur Başkan Yardımcısı Jose Luis Zoreda, buna rağmen hükümetin turizme öncelik vermediğini belirterek ‘’Yarın pazarda olabilmek için bugün yaşamda kalmak gerekiyor’’dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.