Y ve Z kuşağının konaklama tercihi hostele kaydı

Değişen turist profiline bağlı olarak Y ve Z kuşağına yönelik konaklama yatırımları da değişiyor. Ucuz konaklama sağlayan hostel sayısı 141'i buldu.  

20/01/2020 10:27
Y ve Z kuşağının konaklama tercihi hostele kaydı

Konaklama alanında sırt çantalı turistler olarak tanımlanan kesime yönelik hostel yatırımları sessiz sedasız artarak yayılıyor. Serdar Bilgili'nin Florya, Maslak ve Büyükçekmece'de Republika markası Hostelleri var.

Haftalık ekonomi dergisi Ekonomist Levent Gökmen Demirciler’in haberine göre, Cheers Hostel, Hush Hostels ve Puffin Hostel, Türkiye'de zincirleşen hostel markaları oldu.

İstanbul'da 90 hostel hizmet veriyor 

2009'dan bu yana hostel hizmeti verdiklerini belirten Cheers Hostels'in sahibi Onur Alpozan, sekiz şubeli bir zincir haline geldiklerini söylüyor.  Serdar Bilgili'nin de Republika markası ile Florya, Maslak ve Büyükçekmece'de bu tür yatırımları bulunuyor.

İstanbul'da 90, Antalya'da 28, Fethiye'de sekiz, İzmir'de yedi, Eskişehir'de dört, Ankara'da üç, Bursa'da bir hostel hizmet veriyor. Bir hostel odasında 6-30 kişi kalabiliyor. Kişi başı konaklama ücreti kahvaltı dahil 6-20 Euro arasında değişiyor

Eskişehir, İzmir, Antalya, Fethiye ve Ankara'da da hosteller var 

Hosteller genellikle bulundukları kentlerin merkezlerinde konumlanıyor. İstanbul'da Taksim, Beyoğlu, Tarihi Yarımada, Kadıköy gibi bölgelerde 90 hostel bulunuyor.  

Eskişehir, İzmir, Antalya, Fethiye ve Ankara'da da hosteller var.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.