WTTC: Turizmde toparlanma 2022 yılına kadar gerçekleşmeyebilir

200’ün üzerinde ülkede ve bölgede görülen yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle vaka ve ölü sayısı her geçen gün artıyor, ikinci dalganın yaşandığı Avrupa ülkeleri ise yeni seyahat kısıtlamaları getirmeye hazırlanıyor. Salgının en çok vurduğu söktörlerden biri ise hiç kuşkusuz turizm.

26/10/2020 13:23
WTTC: Turizmde toparlanma 2022 yılına kadar gerçekleşmeyebilir

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC), turizmdeki toparlanmanın 2022 yılına kadar gerçekleşmeyebileğini açıklayarak, 100 milyon kişinin işini kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Gloria Guevara, yeni tip corona virüs(Covid-19) pandemisi nedeniyle darbe alan küresel turizm sektörünün toparlanmasının 2022 yılını bulabileceğini söyledi. Bununla birilikte Guavera, kısa sürede toparlanmanın uluslararası işbirliklerine bağlı olduğunu belirtti.

"18 AY İÇİNDE TOPARLANABİLİRİZ"

Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da düzenlenen Future Hospitality Zirvesi’ne videokonfreansla bağlanan Guevara, “18 ay içinde toparlanabiliriz. Ancak, bu süre uluslararası düzeydeki işbirliğine bağlı olarak değişebilir. Bazı ülkeler pandemi esnasında kısıtlamalar uygulayarak iyi bir karar verdi, ancak turizm işletmelerini yeniden açma konusunda bir planları yok. Seyahat tek yönlü gerçekleşmez, birçok sektörün bir arada çalışmasıyla mümkün olur” ifadelerini kullandı.

Guevara, “Bizim görevimiz, turizmin faaliyetlerinin yeniden başlayabilmesi için şirketler arasındaki ilişkileri inşa etmek ve ülkelere yardım etmek” dedi.

Bununla birlikte, Guavera İngiltere’nin başkenti Londra’dan Dubai ve New York uçuşlarını başlatmak için çeşitli görüşmeler yaptıklarını sözlerine ekledi.

"AŞININ BULUNMASI HAYATİ BİR ROL OYNUYOR"

Bununla birlikte kuruluş, turizmin 2022 itibariyle normale dönmemesi durumunda 100 milyon kişinin işsiz kalabileceği konusunda uyardı. Guevara, corona virüs aşısının bulunmasının bu hususta hayati bir rol oynadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı.

“Yıl sonunda bir aşının bulunacağına inanıyoruz, ancak aşının dağıtımının nasıl gerçekleşeceğini bilmiyoruz. Bu yüzden işbirliğinin önemini tekrarlamak istiyorum. Sektörün geleceği için ihtiyacı olan herkesin aşıya ulaşabildiğinden emin olmamız gerekiyor.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.