WTTC, 'Toplumsal Bilinçli Seyahat' kampanyası başlattı

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC), IC Bellagio ve özel seyahat ve turizm sektörünün üyeleriyle birlikte, gezginlerin dünyayı sürdürülebilir bir şekilde nasıl keşfedebileceklerini anlamalarına yardımcı olan, tüketici odaklı yeni bir girişim başlattı.

15/05/2024 13:47
WTTC, 'Toplumsal Bilinçli Seyahat' kampanyası başlattı

WTTC’den yapılan açıklamada, “Toplumsal Bilinçli Seyahat” kampanyası için İtalyan seyahat acentesi IC Bellagio ile güçlerin birleştirildiği belirtildi. İş birliği ile sakinlerin yaşam kalitesi, gezgin deneyimi ve çevre sağlığı arasındaki hassas dengeyi korumak için tüketiciler ve topluluklar arasında farkındalığı artırılması ve eyleme geçilmesi hedefleniyor.

Bu eylem çağrısı, seyahat edenlerin destinasyonları yoğun olmayan zamanlarda keşfetmek, yıl boyunca seyahati teşvik etmek ve daha az kalabalık, yeni ve gelişmekte olan destinasyonları dikkate almak gibi bilinçli seçimler yaparak yaratabilecekleri olumlu etkiyi vurguluyor. Açıklamada bu seçimleri yapmanın, yerel altyapı üzerindeki yükün azaltılmasına yardımcı olacağı ve yıl boyunca istikrarlı bir ziyaretçi akışının keyfini çıkararak toplulukların, işletmelerin ve ekosistemlerin uzun vadeli sürdürülebilirliğine katkıda bulunacağı belirtildi.

WTTC, kampanyayı 2024 yaz sezonundan hemen önce tam olarak başlatmayı planlıyor

WTTC, video tabanlı hikâye anlatımına güçlü bir vurgu yaparak ve sektörün bu destinasyonlara ve insanlarına sağlayabileceği muazzam faydaları vurgulayan küresel turizm kuruluşunun sosyal medya platformlarına yayılarak kampanyayı 2024 yaz sezonundan hemen önce tam olarak başlatmayı planlıyor. Haberaero'nun aktardığına göre WTTC, IC Bellagio ile “Toplumsal Bilinçli Seyahat” kampanyası başlattı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen WTTC Başkanı ve CEO’su Julia Simpson, şunları söyledi: “Topluluk Bilinçli Seyahat kampanyamız, tüketicilerin olumlu bir etki yaratırken ve yerel toplulukları desteklerken dünyayı nasıl dolaşabileceklerini gösteriyor. Turistik yerler her zaman çok popüler olmuştur ve destinasyonların ve yerel yönetimlerin, ziyaretçileri herkese fayda sağlayacak şekilde yönetmek için yerel topluluklarla el ele çalışması kritik öneme sahiptir.

İtalya’da ve dünya çapındaki diğer birçok ülkede, özgün sanatın, kültürün ve el sanatlarının canlı kalmasına yardımcı olanlar genellikle ziyaretçilerdir.” IC Bellagio CEO’su ve Kurucusu Andrea Grisdale ise, “Seyahat ve turizm yelpazesinde insanların önemi abartılamaz. Bunlar, seyahatin sağladığı deneyime ve sonuçta yarattığı ekonomik büyümeye içkin olan bu canlı endüstrinin can damarıdır. IC Bellagio olarak seyahat ve turizmin tamamen insanlarla, yalnızca gezginlerle değil, onları karşılayan topluluklarla ve bireylerle ilgili olduğuna inanıyoruz.

Bu kampanyanın bu taraflar arasında daha da cesur bir çizgi çizeceğini ve daha sorumlu bir şekilde seyahat etmeyi seçtiğimizde var olabilecek gerçekten olumlu ve karşılıklı yarara dayalı ilişkiyi vurgulayacağını umuyoruz” dedi.

Kampanya İtalya’da start aldı

Toplumsal bilinçli seyahat ve sorumlu turizmin olumlu sosyal etkisi hakkında farkındalığı artırmak ve tartışmaları teşvik etmek için tasarlanan bu içerik odaklı girişimin ilk çalışması İtalya’da gerçekleşecek. Seyahat ve turizm İtalya’da ekonomiye yaklaşık 215 milyar euro katkıda bulundu ve yaklaşık üç milyon iş yarattı.

Kampanya, herkes için sürdürülebilir büyümeyi kolaylaştırarak hem yerel toplulukların hem de ziyaretçilerin seyahat ve turizmin olumlu sosyal etkisinden nasıl yararlanabileceğini gösteriyor. Bu yıl sektörün dünya çapında yaklaşık 350 milyon işi desteklemesi bekleniyor ve bu da sektörün ekonomik bir güç merkezi olarak önemini vurguluyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.