WTTC: Bu yıl 100 milyondan fazla sektör çalışanı işe geri dönecek

The World Travel & Tourism Council (WTTC) Başkanı ve CEO'su Gloria Guevara, “Önümüzdeki yıl, küresel seyahat ve turizm sektörü için ufukta kesinlikle umut var, 111 milyona varan istihdamın toparlanma olasılığını görüyoruz. Öngörülen bu sonuç ile sektörde muazzam bir rahatlama olacak ve uzun zamandır beklediğimiz başlangıcın yaklaştığını artık kabul edebiliriz" dedi.

21/01/2021 10:21
WTTC: Bu yıl 100 milyondan fazla sektör çalışanı işe geri dönecek

Bu yıl turizmde bir toparlanma başlayacak: Güçlü bir yaz sezon bekleniyor. WTTC’ye göre sektör Mart sonundan itibaren toparlanma belirtileri göstermeye başlayabilir.

WTTC’nin bu iyimserliğini en son ekonomik tahminine dayanıyor

111 milyona kadar iş yerinin yeniden canlandırılabileceğini tahmin eden WTTC, ancak istihdam seviyesinin 2019 yılına nazaran yüzde 17 daha düşük olarak gerçekleşeceğini bildirdi.

"Şimdi, salgının en karanlık günlerinde sektörü kurtarma ve destekleme kararlılığı içersinde sektörün geri dönüşünün gerçeğe dönüşeceğine inanıyoruz."

WTTC, geniş çaplı aşıların seyahati yeniden sağlamak için çok önem taşıdığını, ancak tek başına aşıların yeterli olamayacağını, aşıların yanı sıra sosyal mesafe ve zorunlu maske takılması, sürekli test yapılmasını gerektiğini savundu.

En iyi senaryoda, turizmin küresel GSYİH'ye katkısı 2019 seviyelerine kıyasla yaklaşık% 17 düşerek küresel anlamda toplam olarak 7,4 trilyon ABD dolarına takın bir performans gerçekleştirecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.