WTTC açıkladı... Uluslararası seyahatler geri döndü

YouGov ve Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nin (WTTC) ortaklaşa yaptıkları anket sonuçlarına göre tüketicilerin dörtte birinden fazlası üç veya daha fazla uluslararası seyahat planlıyor.

29/11/2022 12:07
WTTC açıkladı... Uluslararası seyahatler geri döndü

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Riyad'da düzenlenen 22. Küresel Zirvesi’nde YouGov ile 25 ülkeden 26 binden fazla katılımcıyla ortaklaşa gerçekleştirdikleri anket, uluslararası seyahat iştahının pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek noktasında olduğunu ortaya koydu. Ankete göre, katılımcıların yüzde 63'ü önümüzdeki 12 ay içinde tatil amaçlı seyahat planlıyor.

Katılımcıların dörtte birinden fazlasının (yüzde 27) aynı dönemde üç veya daha fazla seyahat planladığını ve seyahat etme iştahının herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermediğini ortaya koyan anket, Avustralya'dan gelen gezginlerin önümüzdeki 12 ay içinde uluslararası seyahat söz konusu olduğunda dünyanın en çok harcama yapanları olacağını gösterdi. Avustralya’dan sonra ise Kanada, Suudi Arabistan ve Filipinler'den jet sosyetelerin de dünyanın dört bir yanından gelen diğer gezginlerden daha fazla harcama yapması bekleniyor.

Suudi Arabistan'ın bir tatil destinasyonu olarak çekiciliği devam ediyor

YouGov'un “küresel izleyicisine” göre, Suudi Arabistan'ın bir tatil destinasyonu olarak çekiciliği ve olumlu izlenimi artmaya devam ediyor; Endonezya, Hindistan, Malezya ve Tayland ile birlikte Körfez bölgesindeki ülkeler arasında en yüksek puanlara sahip.

Ankete katılanların neredeyse yüzde 61’, daha sürdürülebilir seyahat markalarını ve destinasyonları tercih ettiklerini belirtirken, neredeyse yarısı (yüzde 45) zor kazanılan paralarını yalnızca sosyal ve çevreye duyarlı markalara harcayacaklarını söyledi.

WTTC Başkanı ve CEO'su Julia Simpson anket sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Bu küresel araştırma, uluslararası seyahatin geri döndüğünü gösteriyor. Anket aynı zamanda tüketiciler arasında sürdürülebilir seyahatin artan önemini de gözler önüne serdi” ifadelerinde bulundu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.