WTM Londra'nın ardından...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma ve Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, 7-10 Kasım tarihleri arasında Londra'da düzenlenen dünyanın en önemli turizm fuarlarından WTM Londra 2011'i değerlendirerek, İngiltere pazarı hakkında açıklamalarda bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
WTM Londra'nın ardından...

Taşbaşı, "Bir numaralı ülkeydik. 1000 metrekareye yakın alanımız vardı. Fuarın en büyük alanını biz aldık. 2012 yılı gerek genel anlamda Türkiye için, gerekse turizm açısından daha iyi geçecek. Türkiye'ye 2010 yılında, yaklaşık 2 milyon 600 bin ziyaretçi geldi. Bu önemli bir rakam. Ama bu yıl İngiltere'de, gerekse Avrupa'da ekonomik bir kriz var. Bu krizin ilk başladığı yerlerden biri İngiltere. Ama gördüğüm kadarıyla İngiliz Sterlin'i hızla toparlanmaya başladı. Eğer Sterlin hızlı bir şekilde toparlanırsa bir pazarda, geçmiş yıllarda aldığımız ziyaretçi sayısının daha çok üstüne çıkacağız. Bu öyle görünüyor."

"LİVERPOOL KLÜBÜNÜ DESTEKLEYELİM"

Türkiye, İngiltere'nin ünlü futbol kulübü Liverpool FC'nin resmi destinasyonu oldu. Dünya Turizm Fuarı'nda gerçekleşen imza törenine Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm ve Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Taşbaşı, Londra Turizm Müşaviri Tolga Tüylüoğlu ve Liverpool Kulübü'nün ticari direktörü Graham Bartnett katıldı. Cumhur Taşbaşı törende, 'Liverpool klübünü destekleyelim, onlar büyüdükçe biz de daha iyi tanıtım imkanı bulacağız' dedi.

Partnerlik anlaşmasına göre, bir yıl süreli olarak Liverpol'un maçları sırasında Türkiye'nin reklamları yayınlanacak, devre aralarında çekilişler yapılarak Liverpool taraftarlarına Türkiye seyahati hediye edilecek, LED ekranlardan Türkiye görüntüleri yayınlanacak.

ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın stantları gezerek turizmcilere destek verdi, bilgi topladı: TUI AG Temsilcisi Hüseyin Baraner ile görüşen Akaydın 2012 Antalya kültür etkinliklerini Avrupa piyasalarına çok daha etkin bir şekilde tanıtacağız" dedi.

ALANYA

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Gülçin Güner, her yıl geleneksel olarak katıldıkları fuar ilgili olarak DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "İngiliz pazarı aslında Alanya bölgesinin 80'li yıllarda çok iyi bir pazarıydı. Aynı oranda büyütemedik Alanya'yı İngiliz pazarında. Fakat Ege'nin kaybı biraz Antalya ve Alanya bölgesine yaradı. Yani oradan biraz profili bu taraf çektik. Ancak amacımız bir destinasyondan başka bir destinasyona çekmek değil. Normal de İngiltere pazarından İspanya'ya, Yunanistan'a giden pazarı bu tarafa çekmek. Onun için biraz çaba veriyoruz" dedi.

KUŞADASI

WTM turizm fuarında Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi ve Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç tarafından koordine edilen Kuşadası’nı Kuşadası Belediyesi’nin tanıtım çalışmalarına Belediye Meclis üyeleri Tacettin Özden ve Naile Göçen Çukurova, Peninsula Turizmin sahibi Tevfik Bağcı, Diana Turizm’in sahibi Hasan Tonbul, Nova Oteller Grubu Yönetim Kurul Başkanı İlhan Açıkgöz, Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Fazlılar, Sürmeli Otel Genel Müdürü Sadun Alp ve İmbat Otel ile Grand Blue Sky Genel Müdürü Emin Berk ile çok sayıda otel ve seyehat acentesi sahibi katılıyor.

Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç, World Travel Market’in 2012 yılıyla ilgili ilk verilen alınması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “ Başarılı bir 2011 sezonunun ardından yeni sezon için çalışmalarını başlatan Turizm kurum ve kuruluşları bu fuarda bir araya gelerek sektörle ilgili nabız tutuyorlar” dedi.

Kuşadası Belediyesi olarak kış sezonu tanıtım çalışmalarına Londra ile start verdiklerini kaydeden Murat Saraç, “ Özellikle tur operatörleri iflasları ile zorlu bir süreç geçiren İngiltere piyasasında kayıpların en aza indirilmesi ve ivme kazandırılması için bu fuar son derece önemli bir fırsat oluşturuyor. Türkiye’de meydana gelen terör olayları ve depremin yarattığı kısa vadeli bir tedirginlik söz konusu olmakla beraber orta ve uzun vadede satışları etkilemeyeceği umudunu taşıyoruz. Bölge olarak Kuşadası son yıllarda başlatmış olduğu tanıtım atağını ve yenilenme sürecini Kış döneminde katılacağı ulusal / uluslar arası fuarlar ve etkinliklerle sürdürmeyi ve Türkiye turizm pastasından aldığı payı artırmayı amaçlamaktadır.

Bu konuda Belediye olarak kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu fuardan Kuşadası’ nın en iyi ve en etkin şekilde tanıtımının yapılması için elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda destek olan herkese teşekkürlerimizi sunarız”diye konuştu.

KKTC

ATLAS JET'TEN ERCAN'A YENİ SEFERLER

Atlas Jet, Kıbrıs odaklı çalışan tur operatörleriyle fuar sırasında gerçekleştirdiği toplantı sonrasında, 2 Nisan'dan itibaren her gün İngiltere’den KKTC’ye uçuş başlatacağını duyurdu.

Atlas Jet’in KKTC - İngiltere arasında arz edeceği haftalık 2 bin 800 koltuğun, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın piyasadan çekilmesiyle ulaşımda yaşanan sıkıntıyı büyük oranda azaltacağı belirtildi. KKTC ile İngiltere arasında şu an sadece THY ile Pegasus Havayolları uçuş yapıyor.

MALYALI: “BÜYÜK BİR İHTİYAÇ”

Atlas Jet Havayolları Müdürü Osman Malyalı, gerek operatör fiyatı gerekse normal bilet fiyatlarını belirleyip, 15 gün içinde tur operatörleriyle yeniden bir araya gelip uçuşları resmen duyuracaklarını belirtti.

“5 GÜN ANKARA, 2 GÜN DE ANTALYA ÜZERİNDEN”

Osman Malyalı; 5 gün Ankara, 2 gün de Antalya üzerinden olacak uçuşların 6 gününün Stansted, 1 gününün de Manchester’den yapılacağını kaydetti. Malyalı, A 321 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek uçuşların “business class”tan dolayı 200 koltukla gerçekleştirileceğini söyledi. Malyalı, “Ekonomik plusda, insanların en büyük sıkıntısı olan koltuk arası darlığı sözkonusu olmayacak. Koltuk araları 77 cm olacak.' dedi.

'PURE TURKEY' İLE KRİZDE BÜYÜYOR

Fuara katılan Direct Traveller acentasının yöneticisi Ramadan Özdemir, senede 10 bin adet KKTC paket tatili sattıklarını, bunun yanısıra kısa bir zaman önce oluşturdukları 'Pure Turkey' markasıyla Türkiye'nin her bölgesine turlar sattıklarını duyurdu.

Özdemir, kriz ortamında The Sunday Times gazetesinin İngiltere'de en hızlı büyüyen şirketler listesine girmeyi başardıklarını hatırlatarak, son dönemde özellikle haftasonu İstanbul tatillerine talebin artması nedeniyle 'Türkiye odaklı' bir birim oluşturduklarını ve kriz ortamında büyümeye devam ettiklerini açıkladı. Aralık ayının ilk haftasında önümüzdeki sezona ilişkin turlarını iki farklı katalog ile tanıtacak olan firma, 2012 süresince 1000 adet Türkiye paket turu satmayı amaçlıyor.

BAKANLIğA REKLAM TALEBİ

All Year Cyprus Direktörü Erkan Kilim, 2012 yılında KKTC'ye 5000 turist götürmeyi hedefledikerini, bu nedenle turizm bakanlığından reklam desteği almak istediklerini, basında tanıtım devam ettikçe daha fazla rezervasyon aldıklarını ifade etti. Kilim, 2011 yılını iyi geçirdiklerini, Atlas Jet'in yeni uçuşları ile piyasada uçak biletlerinin ucuzlamasını umduklarını sözlerine ekledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.