WSJ'dan, 'İstanbul'un Kültür Başkenti sıfatı dondurulsun' önerisi...

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Türkiye’deki YouTube yasağıyla ilgili haberinde, yasak kalkana kadar İstanbul’un “2010 Avrupa Kültür Başkenti” sıfatının dondurulması gerektiğini yazdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
WSJ'dan, 'İstanbul'un Kültür Başkenti sıfatı dondurulsun' önerisi...

Makaleyi kaleme alan David Keyes, Prof. Bernard Lewis’in, yakın gelecekte Türkiye ile İran’ın yer değiştireceğini söylediğini belirtti. Keyes, “Demek istediği, Türkiye gittikçe radikalleşirken, İran’ın bir demokratik devrimin eşiğinde olabileceğiydi” diye yazdı.

 

‘İkili oynuyor’...

Keyes, Türkiye’nin “ikili bir oyun oynadığını”, bir taraftan kendisini modern, gelişmiş bir demokrasi gibi gösterdiğini, diğer taraftan da internet sitelerini kapatarak Atatürk’e hakaret edenleri hapis cezasıyla tehdit ettiğini yazdı.

“Tiranlık bir günde yerleşmez” diye yazan Keyes, “Bu, insanların  korkutularak susturulduğu ve boyun eğdirildiği yavaş bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edildiğini belirten gazete, “Ancak halkın YouTube’u izlemesini yasaklamanın bırakın kültürü, Avrupa’yla hiç alakası yok. Bu yasak geri çekilene kadar

Keyes  şöyle devam etti: “İstanbul’un kalbindeki Sıraselviler sokağında bulunan otel balkonundan, neden bu hareketli, modern metropolün AB’ye katılmayı hak ettiğini net bir biçimde görebiliyorum.

 

‘Videoyu yapamadım’...

Doğu ile Batı, laiklik ile gelenek, din ile hoşgörü arasındaki bu bağ, beni o kadar etkiliyor ki, Türkiye’nin AB üyeliğinin lehinde bir YouTube videosu yapmaya karar veriyorum. YouTube, hükümetçe bloke edilmeseydi, yapacağım buydu.” (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.