Voyage Otellerinde, çevreye duyarlı eğlence sistemi...

Tüm Voyage’larda, çevreye rahatsızlık vermeden, gece geç saatlere kadar yayın yapabilmek için otel başına 180 bin Euro değerinde yeni ses sistemleri satın alındı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Voyage Otellerinde, çevreye duyarlı eğlence sistemi...

Dünyaca ünlü 15 Dj ile sezon boyunca toplam 64 parti için anlaşma yapıldı. Ünlü DJ’ler haftada 4 gün, Voyage Torba, Türkbükü, Belek ve Sorgun'da parti gerçekleştiriyor. Pazar geceleri Voyage Torba'dan gerçekleştirilecek partiler Power FM'den canlı yayınlanıyor. 
 

Türk Turizmi'nde büyük bir temel atarak 1991 yılında Mehmet ve Murat Ersoy tarafından kurulmuş olan Etstur 1999 yılında da Voyage Otel Zinciri'ni hayata geçirdi. Etsgroup bünyesinde altı farklı özellikte Voyage Otellerini barındırıyor. Ultra her şey dahil sistemi ile hizmet veren Voyage Bodrum, Voyage Torba, Voyage Türkbükü, Voyage Private, Voyage Belek ve Voyage Sorgun’daki müşteri sayılarının yatırım ve yenilenme yaptıkça arttığını belirten Mehmet Ersoy bu doğrultuda personel sayısını ise % 25 arttırarak 2450’ye yükseltti.

Bu rakam da oda başına bir personel düşüyor anlamına geliyor ve otel sektöründe en yüksek standardlar arasında yer alıyor. Etsgroup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy “Voyage’larda konaklayan müşterilere hazırlanan anketler, telefon görüşmeleri sürekli değerlendirilerek ve sonuçlardan çıkan taleplere baz alınarak yenilenme projeleri hazırlanıyor. Geçen yıl 10, bu yıl da 14 milyon Euro'luk yenileme yatırımı gerçekleştirdik. Turizm Sektöründe tesislerin yıpranma süreleri 7- 10 yıl baz alınarak yenileme yatırımı gerçekleşirken Voyage Otelleri'nde artık her yıl yenileme yatırımı yapılma sistemine geçildi.

Bu yatırımlarda misafir ihtiyaçları ve talepleri öncelikle göz önünde bulunduruluyor. Bu yıl yapılan yatırımlar ise Ultra Lüks konsept ile 5 milyon Euro’ya yapılandırılan Voyage Torba Private'in inşası, Voyage Türkbükü Yenilemesi 7 Milyon Euro, Sorgun 1 milyon Euro, Belek 1 milyon Euro’dur. Yenilenme süresi içinde de +16 Konsepti ve bu yıl daha da ilerletilen Adult ve Aile yatırımları gerçekleştirildi. Gerçek anlamda “Ultra Herşey Dahil” servis hizmetinin verilebilmesi için, başta servis ekipleri olmak üzere çalışan sayısı %25 artırıldı. Hizmet kalitesi daha da yükseltildi.

Yiyecek, içki ve içeceklerde, alanlarının en kaliteli markaları tercih edildi. (Callebaut, Chivas Regal, Jack Daniels, Absolut, Kavaklıdere, Cappy, Hayat Su gibi) Yiyecek-içecek kalitesinde esas amaç "Herkesin alışkın olduğu, bildiği gerçek tatları"  sunmak. Türk, Rus, Alman, Hollandalı misafirler yiyecek-içecekte nelere dikkat ediyor, tatillerindeki beklentiler nedir? Sorularına uzmanlardan görüş alınarak büfeler genişletildi. A la Carte restoranların konseptleri geliştirildi ve a la carte restoranlara uzman yabancı aşçılar getirildi. (Fransız, İtalyan, Endonezya, Hong Kong'lu aşçılar) Hedef: "Herkesin İdeal Bulduğu Uluslararası Yemekleri Kaliteli Bir Tarzda Sunmak" Çocuklara laptopla takip...

Her sene kendini yenileme prensibi ile yola çıkan Voyage Otellerinde Türk Turizminde bir ilk olarak önümüzdeki sene çocuklu aileleri büyük bir sürpriz bekliyor olacak. Çocuklar için kurulan özel oyun alanlarında profesyonel ekipler ile birlikte zaman geçiren minikleri aileleri depozito karşılığı Voyage’ın kendilerine verdiği laptop bilgisayarlardan ister güneşlenirken isterlerse odalarından rahatlıkla izleyip takip edebilecekler. Laptoplar dışında da aynı zamanda aileler iphoneları ile de takip edebilirler.

Etsgroup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirecekleri yatırımlar ile ilgili “Bodrum’da bir, Antalya’da iki, İstanbul Avrupa Yakası’nda ve Kıbrıs Girne’de yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz. İstanbul için artık “Taşı toprağı altın ibaresi az bile kaçıyor. İstanbul’da arsalar inanılmaz değerli. Bunların karşılığında altın madeni değerini kaybediyor. Çok büyük rakamları gözden çıkarmış durumdayız ama istediğimiz bölgeyi bulamıyoruz. Kıbrıs’taki yatırımımız büyük bir yatırım olacak ama Voyage ismi olup olmayacağı henüz belli değil “

“Tatili Ciddiye Alıyoruz, Tatil Bizim İşimiz”

İnanılmaz İş Teklifi projesinin Türkiye’de tatil kültürünü daha da geliştirmek için hayata geçirdiklerini ifade eden Etsgroup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy,  İnanılmaz İş Teklifi projesinin Türk turizmi için önemini şöyle açıklıyor;

"Tatil ciddi bir planlama işidir. Her yıl hayatımızın en özel bölümünü tatile ayırıyoruz. Tatil, yıl boyunca göstereceğimiz iş performansını doğrudan etkiliyor. Herkes tatilde mutlu olmaya, rahatlamaya gider ve yıl boyunca da bunun hayalini kurar. Hayaline  gösterdiğimiz özeni, tatil planlamamıza ise ne yazık ki göstermiyoruz. Nereye, nasıl gideceğimize birkaç dakikada karar veriyoruz. Bu tatilin sonucunda da 'Bu sene tutmadı, kısmet bir sonrasına demek gerçekçi değil. Tatil ciddi bir iştir, herkes yapamaz. Planlama ve araştırma gerektirir. Etstur olarak biz ise ‘tatil bizim işimiz’ diyoruz. Bu iddiamızı sözle değil yaşatarak ve paylaşarak anlatmak için de İnanılmaz İş Teklifi projesini hayata geçirdik.

Amacımız, tatil işini ciddiye alan profesyonel bir seyahat acentesinin sağlayacağı avantajları, bu çiftle beraber misafirlerimize gösterebilmek ve Türkiye'de tatil kültürünü geliştirmek… Kazanan çiftimiz, 6 ay boyunca Türkiye ve dünyayı dolarak yaşadıklarını, izlenimlerini www.istebenimtatilim.com adresinden tatil severlerle paylaşacak. Onları takip edenler de sitemizdeki “nereye gitsinler” bölümünden gitmelerini istedikleri yerleri oylayacaklar. Çiftimizin gideceği yeri doğru tahmin edenler arasında yapılacak çekilişti kazanlara ise tatil hediye edeceğiz.

Yani projemiz, 6 ay boyunca yaşayan, paylaşan, gelişen bir çalışma olacak”. Kazanan çiftin tatilleri süresince tüm konaklama, ulaşım ve yeme-içme masrafları Etstur tarafından karşılanacak. Ayrıca kendilerine verilen Adios Card ile ayda 15 bin TL’ye kadar ekstra harcama yapabiliyorlar, tüm tatilleri süresince Mapfre Genel Sigorta güvencesinde olacaklar, kıyafetleri Naked firması tarafından sağlanıyor.

Seçim Süreci Nasıl Gerçekleştirildi?

Adaylar, www.istebenimtatilim.com  sitesine kendilerini tanıtan en az 60 en çok 120 saniyelik videolarını yükleyerek, fotoğraflarını koyarak ve çift olarak iş başvuru formlarını doldurarak 17 Mayıs 2010’a kadar başvuru yaptılar. Global ve bağımsız insan kaynakları firması Adecco, bini aşkın başvuruyu inceleyerek adaylarla görüştü, iş tanımına uygun bulduğu 40 adayı Etstur ile paylaştı. Etstur İşe Alım Kurulu tüm bu adaylarla bir kez daha mülakat yaparak, adayları 10 çifte indirdi. Adaylar seçilirken, tatil yapmaktan keyif almayı bilmeleri aynı zamanda iyi derecede yabancı dil konuşmaları, iyi düzeyde eğitimlere sahip olmaları, iyi fotoğraf ve video çekimi yapabilmeleri, blog yazabilmeleri göz önünde bulunduruldu.

02-07 Haziran 2010 tarihlerinde seçilen 10 çift, halk oylaması için web sitesinden tanıtıldı. Seçilen çiftleri desteklemek isteyenler de, adaylara oylarını vererek beğenilerini paylaştılar. Halk oylamasını kazanan bir oy elde etmiş oldu. 08 Haziran 2010 sabahı bir araya gelen, Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ve 3 tarafsız uzman jüri üyesinden oluşan jüri üyelerinin de birer oy hakkı vardı. Jüri üyeleri, beş oyu göz önünde bulundurarak 1 asil, 2 de yedek çifti seçtiler. Asil çifte iş teklifinde bulunularak 17 Haziran 2010’da ilk tatiline çıkması sağlandı.

İnanılmaz İş Teklifi'ni Pınar Demiral ve Miguel Martins Kazandı...

Etstur’un büyük yankı uyandıran projesi İnanılmaz İş Teklifi’nin kazanan çifti Pınar Demiral ve Miguel Martins oldu. Türkiye’nin tatil yüzü olarak 17-23 Haziran 2010 tarihlerinde, ilk tatillerine Voyage Belek'te çıktılar.  Sonra sırasıyla; 24-27 Haziran tarihleri arasında Mykonos, 29 Haziran-02 Temmuz tarihleri arasında Kıbrıs, 03-11 Temmuz tarihleri arasında da Mısır'ı gezdiler. Şanslı çift altı ay boyunca tek kuruş harcamadan dünyayı gezecek, üstelik 5.000 TL de maaş alacak.

 

ETSTUR Ciro Bilgileri 

 

2009 ciro                                           2010 ciro hedefi

767.241.000 TL                                   915.021.000 TL

 

2009 Ciro Dağılımları:

Etsgroup                    293.144.000 TL

Atlasjet                      365.646.000 TL

Voyage                     108.451.000 TL

 

2010  Tahmini Ciro Dağılımları:

 

Etsgroup        358.392          

Atlasjet          410.000          

Voyage         125.000

Toplam          893,392

 

ERKEN REZERVASYON TOPLAM RAKAMLARI:

 

Yıllar     Genel Toplam     Artış Oranı           Erken Rezervasyon'un Genel Yaz Satışındaki Pasta Payı  

2010      183 bin kişi               %35                            %55 (Tahmini)

2009      135 bin kişi               %22                            %42

2008      110 bin kişi               %22                            %39

2007        90 bin kişi               %28                            %35

 

Tatil Paketlerine Seyahat Sigortası Ekleten Misafir Oranı: %71

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.