Voyage Belek'in departman müdürleri ödüllendirildi...

Voyage Belek Golf & Spa Oteli Genel Müdürü Ceyhan Keskün, başarılı geçen sezonun sonunda, departman müdürlerini ödüllendirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Voyage Belek'in departman müdürleri ödüllendirildi...

Departman müdürleriyle birlikte Sırbistan Karadağ, Hırvatistan ve Bosna-Hersek’e Tarih ve Kültür turunu gerçekleştiren Keskün, "Yoğun ve yorucu bir sezonun ardında departman müdürlerime söz verdiğim yurtdışı seyahati, hepimiz için hem motivasyon oldu hem de birlikte eğlenmenin keyfini çıkardık" dedi. Daha sonra ise geçirdikleri muhteşem tatili anlattı.”

Karadağ’ın Başkenti olan Potgorica da başlayan turda, eğlencesiyle ünlü, Hollywood yıldızlarının uğrak yeri olan Budva kentinden ve tarihiyle ünlü Kotor kenti ziyaretinden sonra Dubrovnik’e ulaşıldı. Gezi hem turistik, hem tarihi, hem de dramatik özellikler taşıdığından, dolu dolu geçti. Tatilin 3. gününde Dubrovnik’ten, Bosna ya doğru yapılan turda, savaşın soğuk yüzünden hala izler vardı. Yakın tarih olan 1993 yılında kardeşi kardeşe vurduran, ana ve oğlu birbirinden ayıran dış güçlerin etkisinde gelişerek, Bosnalılara yıkımdan başka hiç bir şey sağlamayan savaş, sanki dün bitmiş gibiydi.
 
İkiye bölünen Müslüman ve Gayrimüslim Halk, savaş öncesi yaşamlarında öyle iç içeymiş ki, birbirlerinden kız alıp vermeler sonucunda aileler oluşmuş. Fakat şimdiki tablo ise, bir tarafta Baba -Oğul, diğer tarafta Ana- oğul kalmış şekilde bir dram yaşanmakta. Daha da kötüsü savaş sırasında kardeş kardeşe, Müslüman, gayrimüslim dinlere mensup olmaları nedeniyle, birbirlerine silah bile sıkmışlardır. Savaşta iki halkı birbirinden ayıran sembol haline gelen Mostar Köprüsü, yeni inşası ile bile savaşın izlerini silememiş.
 
Türkler tarafından yeniden inşa edilen Mostar Köprüsü, 1993 yılında iki halkı ayırmak için bombalanarak tamamen yıkılmıştı. Osmanlı eseri olan bu köprü ve birçok Osmanlı eseri de bu savaşta zarar görmüş. Yoksulluk çeken Bosna halkı, savaşta bombalanan evlerinin duvarlarını bile sıvatamamış, mermi deliklerini hala görebilirsiniz. Ekip Bosna’dan sonra tekrar dönüş yolculuğunda, Dalmaçya kıyılarının muhteşem panoramik manzaraları eşliğinde, sayısını bile aklımızda tutamadığımız birkaç Gümrük kapısından geçerek, Dubrovnik’e geri döndü.
 
Dubrovnik’e döndükten sonra, savaş sonrası modern yaşama ayak uydurmaya başlamış bu şehrin tadını da çıkardık. Gezimiz, dördüncü günün sabahında sonlandı. Heyecanlı, neşeli, bazen de buruk anılarla 3 Balkan ülkesini geride bırakarak, Balkanlardan dönüş yolculuğumuzu, Antalya da tamamladık” diye anlattı. Otel kapsamında da tüm personellerine çeşitli aktiviteler yapan yönetim, motivasyonlu, güler yüzlü personellerin, turizmin olmazsa olmazlarından olduğunu bildiklerini ve personellerine önem verdiklerini söyledi.
 
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.