Vizesiz giriş, ama 60 Euro ödeyene!

Yunanistan’a ait 10 adaya vizesiz! giriş için ödenecek vize ücreti, 60 Euro, yani 1870 TL olarak belirlendi. Vizesiz giriş! ama bedava değil. Günübirlik ucuz yemek hayali de suya düştü gibi.

Deniz Tüfekçi Deniz Tüfekçi 10/12/2023 23:46
Vizesiz giriş, ama 60 Euro ödeyene!

Ege Adaları'na (Doğru tanım, "Yunan adaları" değil, Yunanistan’a ait Ege adalarıdır, bazı basın kuruluşları ile dünyadan habersiz yurt dışına tur yapan bir kısım meslektaşlarımız bu farkı bile kavramaktan uzaklar) girişte vize muafiyetini bir taraf lütuf, diğer taraf ise bir diplomatik başarı olarak bakıyor. Bizimkiler kazıklanmadan ya da makul fiyata yemek için giderken, Yunanistan da kışın duran turizm hareketini Türk turistlerle canlandırmak için yapıyor bu jesti.

BİRAZ YAKIN TARİHİ OKUMUŞ OLSAK!

1974 Kıbrıs Harekatı ile birlikte Ege Denizi'nde kıta sahanlığı sorunu gündeme gelince, Ege'deki adaların kıta sahanlığını Yunanistan 12 mile çıkarttığını ilan etti. Bu demektir ki, Ege Denizi'nde uluslararası deniz seyir trafiği yerine Yunan karasularında her türlü gemi seyahati mümkün olacaktı.

O dönemde Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerle birlikte Türkiye bu kararı tanımadı. Yunanistan Ege Denizi'ni bir Yunan denizi ve adaları da Yunan adaları olarak kabul ettirmeye çalışsa da, Sovyetler Birliği ve Batı Bloku'ndan bir çok ülke, Türkiye’nin yanında yer alınca, istediği adımı atamadı, Türkiye bunu savaş nedeni sayacağını belirtti.

Yunanistan bu politikasından vazgeçmediği gibi bir çok boş adayı da aynı mantıkla, "Yunan denizindeki adalarının sahibi Yunanlılarındır!’’ kurnazlığı ile işgal ediverdi.

BİRİ SEYAHAT ACENTELERİNE BUNU HATIRLATMALI

Başta malum basın olmak üzere, Yunanistan’a tur yapan seyahat acentaları, dünyadan habersiz biçimde "Yunan adalarına! Tur’’ ilanı verirken bu ayrıntıya hiç önem vermeyerek Yunanistan’ın ekmeğine yağ sürmeye başladı.

VİZESİZ GİRİŞ, AMA 60 € ÖDEYENE!

Yunanistan’a ait 10 adaya vizesiz! giriş için ödenecek vize ücreti ise, 60 Euro, yani 1870 TL olarak belirlendi. Vizesiz giriş! ama bedava değil. Günübirlik ucuz yemek hayali de suya düştü gibi.

Yunanistan’a gideceklere devletimiz de ek 60 Euro çıkış harcı koysa nasıl olur? Meis’den gelen Yunanlı beş kuruş ödemeden Türkiye’ye girerken, Kaş’tan Meis’e gidecek Türk turist paşa paşa 60€ ‘yu ödeyip öyle binecek feribota.

Konu Yunanistan değil, içine düşürüldüğümüz durum. Hayırlı olsun mu diyelim!


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.