Vizesiz geçiş, Laleli'yi umutlandırdı...

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Mali İşler Sorumlusu İbrahim Murat Ramizoğlu, ''Vizesiz geçiş uygulamasıyla Rus turistlerin 2 ila 3 ay arasında Laleli piyasasına yayılmasını bekliyoruz. Uygulama uzun vadede ciddi bir ticaret hacmi sağlayacaktır'' dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vizesiz geçiş, Laleli'yi umutlandırdı...

Rusya ile vizesiz dönemin başlamasına ilişkin AA muhabirin sorularını yanıtlayan Ramizoğlu, uygulamanın, Türkiye'nin ticaret hacmi açısından olumlu etkiler yaratacağını söyledi.

İki ülke vatandaşlarının vizesiz geçiş yapmalarının büyük bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Ramizoğlu, ''ABD ve AB ülkelerine vize koyan Rusya, Türkiye'ye vizesiz geçiş uyguluyor. AB ve ABD gibi yıllardır ortaklık yaptığımız ülkeler bize vize uygularken 20 yıllık bir ticaret hacmimiz olan ülkenin hemen bize vizeyi kaldırması o insanların bize çok güvenmesi anlamına gelir. Vizesiz geçiş anlaşmasında Rusya'nın bizim ticaretimizi onayladığı, doğru ticaret olarak gördüğü anlamına gelir'' diye konuştu.

Ramizoğlu, vizesiz geçiş sebebiyle Laleli'deki mağazaların mal stoklarını artırdığını belirterek, şöyle konuştu: ''Diğer ülkeler de vizeyi kaldırmalıdır. Aslında vizeli dönemde de Rus turistin alışveriş yoğunluğu açısından pek sıkıntı yaşamıyorduk, ancak vizelerin kalkması Laleli piyasasını daha da canlandıracak. İstanbul'a gelen turistlerin çoğunlukla alışveriş yaptığı yer Laleli'dir. Vizesiz geçiş uygulamasıyla Rus turistlerin 2 ile 3 ay arasında Laleli piyasasına yayılmasını bekliyoruz.

Uygulama uzun vadede ciddi bir ticaret hacmi sağlayacaktır. Bildiğim kadarıyla Türkiye, bugüne kadar gümrük kapılarında da Rus turistlerle herhangi bir sıkıntı yaşamdı. Vizelerin kalkması turistlerin daha rahat gelmelerini sağlayacak. Rus turist yılda 5 kere geliyorsa, vizelerin kalkmasıyla 10 defa gelecek. Zaten teknolojik durumda bilindiği üzere ortada, artık İstanbul'dan Van'a gitmek artık ne kadar kolaysa, uçakla Rusya'ya gidip gelmek de o kadar kolay. Böylelikle turistler daha uzun süre kalabilecek. Bu uygulamanın hizmet sektörüne de yararı dokunacak. Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimi daha da hareketlenecek. Vizesiz geçiş uygulamasında tanıtımımız iyi ve doğru yapılırsa ülkenin her köşesine yararı dokunacaktır.''Yaz dönemi için Rusya ile ticaret bağlantıları kurduklarını ifade eden Ramizoğulu, 2012 yılı kış dönemi için turist hacminde yükseliş beklediklerini söyledi.

Rus turistlerin Türkiye'yi sevdiğini belirten Ramizoğlu, ''Ruslar genellikle Haziran ayından Eylül'e kadar Antalya, Marmaris, Bodrum ve İstanbul gibi şehirlerde sektörleri canlandırıyor. Ev tekstili, ayakkabı, deri, altın, araba parçası, gıda ve sayamadığım birçok şeyi Ruslar Laleli'den alıyor. Ruslar'ın tüketmediği bir şey yok. Ayrıca birkaç müşterim İstanbul'un bazı yerlerinden ev aldı. Sonuçta İstanbul dünya için yaşanılacak bir şehir olacak. Moskova nasılsa İstanbul'da da dünyanın her yerinden insanlar yaşayabilecek'' şeklinde konuştu.

 

 

 

 

.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.