Vizelerin kalkması, Belgrad'ı harekete geçirdi...

Sırbistan ile Türkiye arasında vizelerin kalkması, ilişkileri yüzyıllara dayanan iki toplum arasındaki engelleri de ortadan kaldırmış oldu. Belgrad Turizm Ofisi, şehirlerini Türkiye’de tanıtmak için bir dizi çalışma planlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vizelerin kalkması, Belgrad'ı harekete geçirdi...
Belgrad Turizm Ofisi’nin, Türkiye’deki PR çalışmalarını Medialand Basın & Halkla İlişkiler yürütecek.

Geçtiğimiz haftalarda, Sırbistan ile yapılan anlaşma sonucunda Türk vatandaşları vize almaksızın bu ülkeye seyahat etme hakkını elde etti. Vizenin kalkması, Sırbistan’ın en büyük sehri Belgrad’ı ve Turizm Ofisi’ni de harekete geçirdi. Yüzyıllardır Balkanlar’da birlikte yaşayan Sırplar ve Türkler, bu dönem içerisinde pek çok şey yaşadı. Yaşanan tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra son yıllarda uluslar arası alanlarda gelenekselleşmiş birçok organizasyonlarını da Türk halkıyla paylaşmak isteyen Belgrad Turizm Ofisi, 2011 yılı içerisinde Türkiye’de bir dizi tanıtım çalışmaları gerçekleştirecek.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belgrad Turizm Organizasyonu Direktörü Dejan Veselinov, Belgrad’ın Türk halkının büyük keyif alabileceği bir şehir olduğuna değinerek, şunları söyledi;

“ Balkanlarda uzun yıllar birlikte yaşayan iki toplumun da birbirleri hakkında öğrenecekleri birçok kültürel ve tarihi mekan var. Bunları kitaplardan okumak ve anlatmak yetmez. Bizzat gidip görmek ve yaşamak gerekir. Bu bağlamda, vizelerin kalkması Türk insanının bizleri tanımasına büyük fırsat yaratacaktır. Belgrad Turizm Ofisi olarak, görevimiz, Türk vatandaşlarının ülkemizi ziyaretleri sırasında kendilerine rahat bir ortam yaratmak, ihtiyaç duydukları bilgilere kolayca  ulaşabilmelerini sağlamak. Bu nedenle yılbaşı itibariyle Türkiye’de bir dizi iletişim ve tanıtım faaliyetleri yapmayı planlıyoruz.”

İstanbul’a 1 saat 40 dakikalık uçuş mesafesinde olan Belgrad’a, THY haftanın her günü uçuyor. Ayrıca JAT Havayolları da haftanın 4 günü seferlerini sürdürüyor.

Belgrad Turizm Ofisi’nin çalışmalarını Medialand yürütecek

Turizm sektöründe yerli yabancı birçok firmaya iletişim ve PR faaliyetleri sunan Medialand Basın & Halkla İlişkiler, sektördeki birikimlerini, Belgrad Turizm Ofisi için kullanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Medialand Basın ve Halkla İlişkiler Genel Müdürü Atacan Tırnova, Belgrad Turizm Ofisi ile Londra Turizm Fuarı’nda başlayan görüşmelerinin olumlu bir şekilde sonuçlandığını belirtti. Tırnova açıklamasını şöyle tamamladı:

“ Medialand olarak 25 yıldır yurtdışındaki turizm fuarlarını takip ediyoruz. Buralarda birçok birikimlerimiz, gözlemlerimiz oldu. Bunları zaman zaman ülkemizdeki turizmcilerimizle paylaşıyoruz. Benzer şekilde bu konuları Belgrad Turizm Ofisi yöneticileri Sayın Dejan Veselinov ve Ivana Milatovic ile de paylaştık ve bir çalışma ortamında buluştuk. Ancak şunu söylemek isterim ki, Türk halkına, yeni ve kendinden pek çok şey bulabileceği yeni bir tatil destinasyonunu tanıtacağız.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.