Vize yok turist var

Macaristan vatandaşlarına vizenin kaldırılması turizme olumlu yansıdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vize yok turist var
Budapeşte’de düzenlenen Utazas 2014 Turizm Fuarı (Macaristan) tamamlandı. Alanya, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı bölümünde Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) çatısı altında temsil edildi. Fuarda tanıtım çalışmaları yapan ALTAV yetkilisi Kerim Kılınç’ın izlenimleri şöyle: Bölgemizden Antalya Tanıtım A.Ş. ve Manavgat-Side Tanıtım Birliği de fuarda tanıtım yaptı. Standımızda dağıttığımız Macarca tanıtım kitapçığına, doğayla uyumlu Alanya çantalarına ve nazar boncuklu takılara Macar halkı büyük ilgi gösterdi.

VİZE MUAFİYETİ OLUMLU KARŞILANDI
Turizm ve Kültür Bakanlığı Avusturya Turizm Müşavirliği Ataşe Yardımcısı Songül Camgöz ve Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Alanya standına büyük ilgi gösterdiler. Fakılı, Türkiye’nin, Macaristan vatandaşlarına vizeyi kaldırdığını, bunun sonucunda da iki ülkenin turizm hareketliliğinde karşılıklı olarak artış yaşanacağını ifade etti. Ataşe Yardımcısı Camgöz ise geçen yıl 97 bin 500 Macar turistin Türkiye’ye gittiğini, vize kararı sonrası bu rakamın 150 bine rahatlıkla çıkabileceğini belirtti.

SZABO ADAM ALANYA STANDINDA
Fuarın ikinci gününde Macarların son dönemdeki popüler genç müzisyenlerinden Szabo Adam’ı Alanya standında ağırladık. Türkiye ve Alanya’ya daha önce hiç gelmediğini fakat çok merak ettiğini söyledi. Macaristan medyasının ilgisini çekmek için Szabo Adam’ı Alanya’ya konser için davet ettik. Bu konuda kendisiyle irtibat halindeyiz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.