Villacı turisti rakiplere kaptırdık

Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, "Rusya ve türevi ülkelerin çok tercih ettiği lüks villalar ve suitlerin hedef kitlesi olan turist maalesef, 2014 sonrası İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi ülkelere kaydı" dedi.

23/02/2019 15:18
Villacı turisti rakiplere kaptırdık

Artan turist sayılarının sevindirici ancak turist başı ortalama harcamanın 680 Dolar seviyelerinde seyretmesinin büyük bir tehlike olduğunu dile getiren Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, “Turist başına ortalama harcamaları 2014’te 900 Dolar seviyelerine çıkarmayı başarmıştık. Ancak son yıllarda Antalya’da Belek’e göre daha uygun fiyatlardan hizmet veren Alanya, Side ve Kemer gibi bölgelere daha fazla talep geliyor.

Ekonomik ve alt segment ürünlere daha çok ilgi var. Buralara ilginin olması gayet doğal ama fiyat bir tık yukarı çıkınca sıkıntı başlıyor. Belek olarak da biz bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Sadece turist sayısının artmasıyla istediğimiz sonuçlara ulaşamayız.

Antalya villacı turisti kime kaptırdı? 

Şu anda, Rusya başta olmak üzere turist sayısında memnuniyet verici bir artış mevcut ama Antalya’nın lüks villaları, suitleri ve lüks hizmet anlayışı ile konumlanan Belek bölgesi, bu lüks ürünlerin pazarlamasında istediğimiz verime ulaşamadı.

Rusya ve türevi ülkelerin çok tercih ettiği lüks villalar ve suitlerin hedef kitlesi olan turist maalesef, 2014 sonrası İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi ülkelere kaydı. Kişi başı harcama oranı 1000 Doların üzerinde olan bu yüksek profil turisti yeniden Belek bölgesine çekmemiz gerekiyor” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.