Vella Beach Hotel'den örnek duyarlılık

Manavgat bölgesin de çıkan Orman yangını için Yardım malzemesi götüren Vella Beach Hotel Alım Satım Müdürü Cevat Balıkçı, alevlerin arasında 3 saat mahsur kaldı.

30/07/2021 20:59
Vella Beach Hotel'den örnek duyarlılık

Olayı anlatan Cevat Balıkçı, "Manavgat ta çıkan yangından dolayı hepimiz çok üzülmüştük. Yönetim Kurulu Başkanımız Kahraman Kara Bey acil olarak toplantı yapılmasını ve bölgeye yardım malzemesi gönderilmesini istedi. Bunun üzerine ben gönüllü oldum. Yangın bölgesine götürmek için, otelin malzeme arabasına bol miktarda su, ayran ve çeşitli içecek malzemesi yükleyerek, yangın  bölgesine hareket ettim.

Akşam saat 22:00 gibi yangın bölgesine vardığımda, itfaiye çalışanları canla başla müdahale ediyordu. Belirli malzemeleri onlara bıraktıktan sonra dönüş yolunda, her taraf karanlıktı ve dumanla kaplıydı, hiçbir şey görünmüyordu. İç tarafa doğru köylerin içine girmeye başladım. Yolda neredeyse yanacak olan kaplumbağa vardı, onu da araca aldım.

O zamana kadar pek sıkıntı yoktu. Köyün içine girdiğimde, -ki köy Oymapınar'a yakın bir köydü- maalesef önümdeki ağaçlar yangından dolayı yola düşmüştü. Yoldan ilerleyemedim, araçla geri dönmeye çalıştım. Ama arka tarafta olan evler de yanmaya başlamıştı. Evlerin içinde yardım bekleyen birkaç vatandaşımızı da evden çıkardık.

Fakat yangının ortasında kalmıştım. Yaklaşık 3 saat duman, ateş ve sıcaklıktan bitap düştüm. Vücudumda ufak tefek yanıklar oluştu. Sonra Antalya orman ekip aracı, bulunduğum bölgeye geldi. Ateşin içine doğru girerek su sıktı ve beni oradan çıkardı.

Kendilerine buradan teşekkür ederim. İnanın bölge cehennem gibiydi. Yanan ağaçlar, yanan evler, yanan hayvanlar, insanların yardım çığılıkları... Bunlardan çok etkilendim ve üzüldüm.

Fakat yangın bölgesine yardım ettiğim için gururluyum ve mutluyum. Allah böyle acıları milletimize göstermesin" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.