Van'ın tanıtım atağı sürüyor...

Van'ın tanıtım atağı sürüyor. Aralık ayında İzmir’de düzenlenen ‘Travel Turkey Fuarı’na Van Valiliği öncülüğünde katılan turizm sektörü temsilcileri bu kez Ankara da düzenlenen ‘Travel Ankara Turizm ve Tatil Günleri Fuarı’na katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Van'ın tanıtım atağı sürüyor...

Ankara İl Kültür Müdürlüğü ile Exponet Fuarcılık A.Ş.’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde ortaklaşa düzenledikleri ‘Travel Ankara Turizm ve Tatil Günleri Fuarı’ Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan’ın katıldığı törenle açıldı. Fuara Vali Yardımcısı Halil Berk’in başkanlığında İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kantarcıoğlu, Old Tuşba Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Rızvanoğlu katılarak kentin tanıtımını yapıyor. 

Van’ın tanıtımı adına yaptırılan tarihi Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi’nin minyatürü fuar alanında büyük dikkat çekiyor. Fuarın açılış programına katılan Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan beraberindeki heyetle birlikte Van standını da ziyaret etti.

 

AKDAMAR KİLİSESİ MİNYATÜRÜ DİKKAT ÇEKTİ...

Eski Bakan Yaşar Yakış, standa gelişinde Vali Yardımcısı Berk ve Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Taştan tarafından karşılandı. Yakış, Van standına asılan ve ilkbaharda çekilen Akdamar Adası ile gün batarken çekilen Van Kalesi fotoğraflarına bir süre baktı ve hatıralarını yeniledi. Daha önce 2 kez geldiği Van’ı çok beğendiğini,   inanç turizmi açısından önemli bir yerleşim merkezi olduğunu belirten Yakış, Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi’nin minyatürünün yapılmasının da kentin tanıtımı için iyi bir fikir olduğunu belirtti. Bir süre stantta kalan Yakış ve Müsteşar Yardımcısı Özarslan’a Vali Yardımcısı Halil Berk, Van’ın meşhur Karakovan Balı ve tanıtım materyallerinin içinde olduğu çantayı hediye etti. Vanlılara selam gönderen Yakış, günün anısına da Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi Minyatürü önünde bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

MERİT ŞAHMARAN OTELİ DE STANT AÇTI...

Merti Şahmaran Oteli ve Sütçü Fevzi Kahvaltı Salonu müşterek stant açtı. Sütçü Fevzi Kahvaltı Salonu İşletmecisi Kenan Timur, stanta  gelen ziyaretçilere bir yandan Van’ın tarihi ve ören yerlerinin anlatıldığı tanıtın materyalleri verirken bir yandan da Van’ın kahvaltısının tanıtımını yaparak, bal ve otlu peynir ikram ediyor.

VAN’IN TURİZMİ ANLATILIYOR...

Heyete başkanlık yapan Vali Yardımcısı Halil Berk, Van’ın tanıtım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 70 il, ilçe ve turizm sektör temsilcisinin katıldığı ‘Travel Ankara Turizm ve Tatil Günleri Fuarı’n da Van’ın tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi minyatürünün fuar alanında yer almasının katılımcı ve ziyaretçiler tarafından ilgi çektiğini ifade eden Berk, “Fuarları Sayın Valimizin Van’a 2023 yılında 1 milyon yabancı, 3 milyon yerli turist bekleme hedefini yakalamak için önemsiyoruz.

Bu yüzden fuarlara katılmamız ve mevcut olan turizm değerlerimizi tanıtmamız önemli. Fuara katılmakla yetinmiyoruz, buraya gelen katılımcıları da ziyaret ediyoruz. Özellikle tur operatörlerine giderek Van’a tur düzenlemeleri için teklifte bulunuyoruz. Van’a gelmeleri halinde ulaşım ve konaklama konusunda her türlü imkanların olduğunu ve yardımcı olacağımızı iletiyoruz. Bu doğrultuda bu 4 günlük fuarı iyi bir şekilde değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.