Vali Şahin, Antalya'ya gelen turist sayısını açıkladı

Antalya Valisi Hulusi Şahin, kente gelen turist sayısının 15 milyon 200 bini geçildiğini söyledi.

25/12/2023 00:01
Vali Şahin, Antalya'ya gelen turist sayısını açıkladı

2019 yılı verilerinin yüzde 5 oranında geçildiği müjdesini veren Vali Şahin, "Bu, Antalya Havalimanı verilerine göre bir sayı. Bunun üzerine diğerlerini de eklemek lazım. 2019 yılı verilerini yüzde 5 oranında geçtik" diye konuştu.

Antalya'nın bu yıl 16 milyon turist hedeflediğini belirten Antalya Valisi Hulusi Şahin, verilerin mutluluk verici olduğunu vurgulayarak, ulaşılan başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Şahin, "15 milyon 200 bini geçtik. Antalya Havalimanı verileri bu yönde. Tabii bu sayıya, diğer yollarla kente gelen turistleri de eklemek gerekiyor" dedi.

2019 yılı verileri yüzde 5 oranında geçildi 

2019 yılı verilerinin yüzde 5 oranında geçildiği müjdesini de veren Vali Hulusi Şahin, kentin turizm geliri açısından da çok iyi durumda olduğunun altını çizdi. "Çok hızlı bir düzelme bu. Turizm pastasında da 9'dan 4'üncü sıraya yükseldik.

Diğer ülkelerde bu kadar hızlı bir düzelme olmadı" diyen Şahin, Antalya'yı en çok Rus turistlerin ziyaret ettiğini, Polonyalı, Alman, İngiliz turist sayısında da ciddi artış kaydedildiğini ifade etti. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.