Üzgünüz, İzmir elendi...

Paris'ten üzücü haber geldi. EXPO 2020 oylamasının ikinci turunda İzmir elendi. İlk turda Dubai 77, Ekaterinburg 39, İzmir 33, Sao Paolo 13 oy aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Üzgünüz, İzmir elendi...

İlk tur sonucuna göre Sao Paulo elendi. Bu sonuçla Dubai, Ekaterinburg ve İzmir ise ikinci turda yarışmaya hak kazanmıştı. İkinci turda ise Dubai 81, Ekaterinburg 41 aldı. İzmir ise 36 oyda kalarak elendi. Dubai ve Ekaterinburg EXPO 2020 için yarışmaya devam ediyor.

EXPO 2020'nin hangi kentte düzenleneceğini belirlemek üzere toplanan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulu'nda yapılan oylamada ikinci turda 36 oy alan İzmir elendi.

BIE üyesi 167 ülke delegesinin katıldığı Paris'teki OECD binasındaki toplantıda yapılan oylamada Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai 87, Rusya'dan Ekaterinburg 41, Türkiye'den İzmir 36 oy aldı. İkinci turda en az oyu alan İzmir bu sonuçla elendi.

İZMİR'DE HÜZÜN

İzmir'in EXPO 2020 oylamasının ikinci turunda elenmesi şehirde üzüntüyle karşılandı. İzmirli iş adamları oylamayı Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) meclis toplantısında kurulan dev ekrandan takip etti.

İlk turda Brezilya'nın aday şehri Sao Paulo 'nun elenmesiyle heyecanlanan İzmirliler, İzmir'in yarıştan nasıl birinci çıkacağına dair yorumlarını birbirleriyle paylaştı. İkinci turdan ikinci şehir olunması halinde İzmir'in EXPO'yu kazanacağını ifade eden işadamları, ikinci tur sonucunu heyecanla bekledi. İkinci turda İzmir'in 36 oy ile elenmesi oylamayı izleyenleri üzdü. (Hürriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.