Uzayda robotlar için otel açılıyor

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu bünyesinde robot hoteli kuracağını açıkladı.

05/12/2019 11:04
Uzayda robotlar için otel açılıyor

Açılımı Robotic Tool Storage (Robotik Alet Deposu) olan RiTS projesi hakkında bilgi veren NASA, uzay istasyonuna bağlanacak yeni bölmenin SpaceX Falcon 9 ile uzaya gönderileceğini kaydetti.

Robot Hotel tabiri ile insansı robotların keyif sürebilecekleri bir yer hayal ediliyor olsa dahi, NASA’nın RiTS projesi bundan daha kullanışlı şekilde tasarlandı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kullanılacak robotların sağlıklı şekilde saklanabilecekleri bir alan inşa etmek isteyen NASA, proje aşamasının tamamlandığını aktardı.

Otelin ilk misafirleri, Robotic External Leak Locators (RELL) adındaki iki robot 

NASA, istasyonda bulunan robotların, istasyonu etkileyebilecek radyasyon ve mikro meteor çarpışmaları gibi tehlikeleri engellemek adına kullanıldıklarını, istasyon için krtik olduklarını ve zaman zaman bakımdan geçmeleri gerektiğini söyledi. İstasyon için hayati önem taşıyan bu robotların artık RiTS bünyesinde saklanacakları kaydedilirken, bu alanın sadece bir tür saklama odası olmayacağı, ayrıca robotların bakımlarının da bu alanda yapılabileceği belirtildi.

NASA, kullanıma açılacak olan RiTS’in ilk misafirlerinin ise Robotic External Leak Locators (RELL) adındaki iki robot olacağını duyurdu. İstasyondaki muhtemel sızıntıların konumlarını belirlemek adına inşa edilen Robotik Dış Sızıntı Konumlandırıcısı robotların, 12 saatlik bir bakımdan geçmek için RiTS ünitesinde “Konaklayacakları” açıklandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.