Urfalı turizmcinin isyanı

Şanlıurfa Turizm Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Alataş, siyasetçi ve bürokratların Şanlıurfa'daki turizmcilere hak ettiği değeri göstermediğini söyledi.

20/12/2017 23:34
Urfalı turizmcinin isyanı

Şanlıurfa turizmiyle ilgili açıklamalarda bulunan Alataş, Şanlıurfa'nın turizm anlamında hak ettiği yere gelmesi için turizmcilere danışılması gerektiğini ifade etti. Kent turizminin gittikçe geliştiğini, ancak turizmcilerden çok bürokrat ve siyasetçilerin ön plana çıktığını söyleyen Mehmet Alataş, "Evet turizmimiz gelişiyor ama bu yeterli değil. Belediye olsun, valilik ya da başka  bir kurum olsun, yaptığı çalışmalardan bizi haberdar etmiyor.

Bir şehrin turizmcilerine danışılmadan turizmi nasıl geliştirebilirsiniz ki?

Biz istiyoruz ki siyasetçilerimiz bize destek olsun, bizler turizm noktasında daha somut adımlar atalım. Bir işin uzmanı dahil olmadan o iş nasıl başarılı olabilir? Biz de istiyoruz ki herkes kendi alanıyla ilgilensin. Bürokrat ve siyasetçilerimiz bize yardımcı olsun, kentimizin turizmini daha ileri noktalara taşıyalım" dedi.

"Urfa turizmi hak ettiği yerde değil"

Turizmin tam anlamıyla geliştiğini söyleyebilmek için huzur ve refah seviyesinin artması gerektiğini kaydeden Alataş, bu anlamda ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da turizmin hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Turizmin geçen yıllara oranla büyük ilerleme kaydettiğini de ifade eden Mehmet Alataş, "Tabi ki geçen yıllara göre turizmimiz çok iyi durumda. Ama hak ettiği yerdedir diyemeyiz. Şanlıurfa turizmi şuan hak ettiği yerde değil. Öncelikle huzur ve refahın artması gerekiyor. Çünkü turist karışık yeri sevmez. Urfa karışıktır demiyoruz, ülke genelinde refah seviyesinin artması gerekiyor" diye konuştu.

"Daha iyi adımlar atabiliriz"

"Şuan tek amacımız Urfa'ya daha fazla turist çekmek. Yani sürekli 'turist gelecek mi gelmeyecek mi?' endişesi var bizde. Eğer bu endişeyi aşarsak, 'turistleri daha iyi nasıl ağırlarız' derdine gireceğiz. Yani o zaman turizmimizi ciddi anlamda geliştirebiliriz" diyen Alataş, 2018 yılı için de umutlu olduğunu belirtti.

"2018'den beklentimiz fazla"

Ülkede istikrarın sürmesi halinde 2018 yılında Şanlıurfa'da turizm patlaması beklediklerini belirten Mehmet Alataş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "2018'den beklentimizin çok olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Mevcut durumda, yeni yılın kötü geçmesi için hiçbir neden yok. Huzur ve refah ortamı giderek artıyor. Eğer istikrar devam ederse, yeni yıl çok güzel bir yıl olacak."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.