UNWTO, turizm verilerini açıkladı...

UN Dünya Turizm Organizasyonu’nun açıkladığı bilgilere göre bu yılın ilk sekiz ayındaki turist sayısı geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında %5 oranında arttı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
UNWTO, turizm verilerini açıkladı...

Uluslararası turist sayıları hemen hemen her yerde artarken, uluslararası turistlerin yarısı Avrupa ülkelerini ziyaret ediyor. Ancak bu sadece birkaç yıl içinde değişebilir.   Uluslararası turistlerin yarısı ise Avrupa ülkelerini ziyaret ediyor. Onların 2010 yılındaki payı %51 idi.  Ancak, Financial Times gazetesinin haberine göre bu yakında değişebilir.

Çünkü UNWTO bu rakamın 2030 yılına kadar %41’e kadar düşeceğini tahmin ediyor. Nedeni ise Brezilya, Rusya ve Çin gibi turizm açısından gelişmekte olan ülkerler. Avrupa’daki turizm şuan çok iyi durumdaysa da, sadece yükselen bu ülkelerin birkaçı daha fazla uluslar arası turistin ilgisini çekip Avrupa’daki turist sayısının düşmesine neden olabilir.  

FT’ye göre Avrupa’nın gelişen rakip ülkelere karşı başarısını sürdürebilmek için başta yapması gereken, hizmetlerin kalitesini arttırması ve düzenlemeler konusunda Avrupa çapında işbirliğine gitmesi gerekiyor. 

Avrupa Seyahat Acenteleri Birliği’nin Yetkili Müdürü  Tom Jenkins de bu konuda oldukça telaşlı. Ona göre, Avrupa’nın ziyaretçileri başta ABD ve Japonya’dan geliyor. Ancak son zamanlarda bu iki ülkeden gelen turist sayısında önemli bir düşüş söz konusu. Ona göre bu bile herkesin alarm durumuna geçmesi için yeterli bir neden olmalıydı.

Tabii ki başka bir teori de mevcut. Çin ve Hindistan gibi turizm açısından gelişen başka ülkelerden gelen turist sayısı öngörüldüğü şekilde artmaya devam ederse Avrupa birinciliği kolaylıkla korumaya devam edecek. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.