Ünlü yalı 200 Milyon Dolar’a butik otel oldu

Bir dönem Atatürk'ün de konakladığı, Boğaz'ın en güzel yapılarından Kocataş Yalısı, 200 Milyon Dolarlık yatırımla butik otel oldu.

16/12/2018 21:24
Ünlü yalı 200 Milyon Dolar’a butik otel oldu

Kocataş Yalısı, geçirdiği büyük yangın sonrası 20 yıl kullanılamaz hale geldi. Katarlı iş insanı Omar Hussain Alfardan, tarihi yalıyı aldı. Hürriyet'te yer alan habere göre, 200 Milyon Dolarlık yatırımla lüks bir otele çevirdi. ABD'li otel zinciri Six Senses tarafından işletilecek otelin gelecek yıl hizmet vermeye başlayacağı açıklandı.

Projenin mimarı Fuat Kaplan konuya ilişkin verdiği bilgide, otelde toplam 60 adet VIP oda,3 adet restoran ve 1 adet SPA merkezi ile 2 adet yüzme havuzu bulunuyor. Tesiste 400 kişinin istihdam edileceği kaydedildi.

Mimar Kaplan, yalıda Atatürk'ün de konakladığı bilgisini vererek, "Bu yalı son Osmanlı padişahlarının Tarabya ve Sarıyer sahilinde, dönemin sadrazam ve elçiliklerine yaptırdığı eserlerden biri. 2. Abdülhamit döneminde sadrazamlık yapan Abdurrahman Nurettin Paşa tarafından hassa mimarı Sarkis Balyan’a yaptırılmış. Neo-Klasik tarzda yapılan en güzel örneklerden biridir. Son sahibi Necmettin Molla Kocataş’ın torunları Arif Mardin ve Betül Mardin bu yalıda dünyaya gelmiştir" şeklinde konuştu.

Kaplan açıklamasının devamında, "İkinci yalıyı yaptıran Mehmet Sait Paşa, 2'inci Abdülhamit ve 2'inci Meşrutiyet döneminde 9 kez sadrazamlık yapmış bir isim. 19'uncu yüzyılın ikinci yarısında 2'inci Mahmut Sultan Abdülmecit ve Sultan Abdülaziz’in hassa mimarlarından Garabet Amira Balyan tarafından yapılmış. Mimar Kaplan, Katarlı yatırımcı Alfardan ise, dünyanın en zengin isimlerinden biri olduğunu kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.