Ünlü teknik direktör Bebek Otel'e dava mı açıyor?

İstanbul Barosu’na bağlı avukatlardan Kübra Aydın, Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman’ın Bebek Oteli’ne alınmaması konusunu hukuki açıdan Radyospor’da değerlendirdi.

06/12/2019 11:51
Ünlü teknik direktör Bebek Otel'e dava mı açıyor?

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Bozkurter’in öğle yemeği daveti üzerine gittiği Bebek Otel’e alınmamıştı. İstanbul Barosu’na bağlı avukatlardan Kübra Aydın, Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman’ın Bebek Oteli’ne alınmaması konusunu hukuki açıdan Radyospor’da değerlendirdi.

Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Aydın, “Türk Ceza Kanunu açısından hürriyetten yoksun kılma gerekçesiyle başvuruda bulundu. Bunun keyfi bir uygulama olduğu ortada” diye konuştu.

Herhangi bir vatandaş böyle bir uygulamayla karşılaşırsa ne olur?

Ajansspor'da yer alan habere göre Ergin Ataman’ın otele alınmaması konusu hukukçular arasında da çokça konuşuldu. Ortada bir ihlal var. Herhangi bir vatandaş böyle bir uygulamayla karşılaşırsa ne olur? Türk Ceza Kanunu açısından hürriyetten yoksun kılma diye bir madde var. Yönetim kurulu kararı alınarak da olsa bir kişinin bir yere alınmaması hukuki açıdan hiçbir şekilde savunulamaz. Açıkça suçtur.

Bir işletme bir kişiye bir şey satmama hakkına sahiptir ama bunun için de gerekçe gerekir. Bahsi geçen otel, turizm ruhsatına sahip. Fiilin gerçekleştiği yer bir dernek olsa daha farklı konuşurduk. “Biz sizi yönetim kararıyla alamıyoruz” diyemezsiniz. Türk Ticaret Kanunu’nda da bu mümkün değil. Bunun bir haksızlık, keyfi bir uygulama olduğu ortadadır.

Burada bir hukuk mücadelesi başlatmak gerekiyor

Burada bir hukuk mücadelesi başlatmak gerekiyor ki başka işletmeler de aynı şeyi yapmasın. Ergin Hoca, bahsi geçen otelle ilgili bir politikayı sosyal medyada eleştirmiş. İşletmenin yemeklerini, garsonlarını ya da özelini eleştirmemiş. İşletmenin ticari itibarına halel getirecek bir yaklaşım değil. Kurumun yöneticileri bildiğimiz kadarıyla bu tweet sebebiyle Ergin Ataman’ı almıyor.

“Ergin Ataman manevi tazminat davası açabilir”

Bu durum sadece Ergin Ataman’a yönelik bir yaklaşım değil. Daha önce de benzer durumlar bazı otellerde yaşandı. İnsanlar yeterli tepkiyi göstermediği otel sahipleri bu uygulamanın hukuka uygun olduğunu düşünmüş olabilirler. Ergin Ataman da sayılan, sevilen bir antrenör. Manevi tazminat davası da açabilir.

Ergin Hoca’nın itibarını zedeleyen bir şey yok. Kendisine destek mesajları yayınlandı. Ama bu konuda manevi tazminat davası isterse açabilir. Bu haberler günlerdir konuşuluyor. Otel konusu sportif başarının önüne geçiyor.

Yaşanan olayın özelliklerine bağlı olarak işletme nereye bağlıysa oraya başvurulabilir. Bugün Ergin Ataman, yarın başka bir insan. Biz hukukçular açısından bu uygulamayı ayıplıyoruz. Doğru bulmuyoruz.

Otelin sahibi Muzaffer Yıldırım ne demişti?

Uçaktan yeni indiği için Ergin Ataman’ın otele alınmadığını basından öğrendiğini söyleyen Muzaffer Yıldırım, otelin yetkilileriyle yaptığı görüşmeden sonra şu açıklamayı yapmıştı.

“Ergin Ataman’ı almamışlar, ama yanlışlıkla. Eskiden yaşanan olay nedeniyle. Halbuki biz o konuyu kapatmıştık. Ergin Ataman otelimizle ilgili bir tweet atıp kötülemişti. İnsan kötülediği yere niye gider? Fenerbahçeli olduğum için Ergin Ataman'ın alınmadığı yönündeki iddiaların kesinlikle gerçekle alakası yok. Olur mu öyle şey? Ben ki Anadolu Efes’in yurt dışındaki maçlarına bile giden biriyim."

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.