Ünlü tatil merkezine Dünya Erişebilir Turizm Merkezi geliyor

Dünya Engelliler Vakfı’nın Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk, Dalaman'a Dünya Erişebilir Turizm Merkezi kurulacağını söyledi.

03/12/2018 11:21
Ünlü tatil merkezine Dünya Erişebilir Turizm Merkezi geliyor

Öztürk, Dalaman Belediyesi ile işbirliği yaparak dünyadaki engellileri buraya tatil veya tedavi için çekebilmek için proje hazırladıklarını belirtti. Necdet Öztürk, dünyada 2017 itibariyle 650 milyon geceleme yapıldığını ancak, Türkiye’nin bu büyük turizm hareketinden engellilerin erişebilirlik sorunları nedeniyle gereken payı alamadığını ifade etti.

Dünya Engelliler Vakfı (DEV) ve Dünya Engelliler Birliği'nin (WDU) hazırladığı ‘Accessible Tourism (Erişilebilir Turizm) Projesi’ kapsamında, Dünya Erişilebilir Turizm Merkezi'nin Dalaman'da kurulmasına karar verildiğini söyleyen Öztürk, Dalaman’da konu ile ilgili duyarlılık gördüklerini, havalimanının yeni ve uluslararası standartlarda erişilebilir, turizme uygun ve merkeze yakın olmasının bu merkezin seçilmesinde rol oynadığını, fuarda engellilere yönelik turizm beklentilerini anket ile belirlediklerini kaydetti.

Dalaman, kas ve eklem rahatsızlıklarının tedavisinde etkili  kaplıcalara sahip

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz da Dünya Engelliler Birliği ile kenti ulaşılabilir, erişilebilir, huzurlu ve güvenli kent durumuna getirmek istediklerine değindi. Başkan Şaşmaz, şöyle konuştu: “Dünyada gerek sağlık veya turizm amaçlı gelebilecek insanların önünü açmamız gerektiğini gördük.

Dalaman Ege ve Akdeniz’in birleştiği noktada, doğal güzelliklerini barındıran denizi, kumu olan hem de 17’nin üzerinde mineralleri içeren, kas eklem rahatsızlıklarının tedavisinde etkili  kaplıca gibi öz kaynakları olan bir ilçe. Dalaman’da tüm alanlarda ortak çalışmayı sağlayarak engelli yapısının engelsiz hale dönüştürerek dünyada her tür insanın bulunduğu alanda doğru yaşaması gerektiğini söylüyoruz". (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.