Ünlü otel zinciri sahibi: Hükümet bizimle alay mı ediyor

Alman otelciler Federal Alman hükümetinden oldukça şikayetçi. 75 tesisi olan Motel One otellerinin patronu sonunda patladı. Devletin yardımları ‘şaka’ gibi diyerek ilgili bakanlıkları çok sert eleştirdi.

19/01/2021 14:35
Ünlü otel zinciri sahibi: Hükümet bizimle alay mı ediyor

Motel One otel grubunun patronu ve kurucusu Dieter Müller (66), Kasım ayında yapılan devlet yardımlarının ön ödemesi ile ilgili olarak hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

‘Şimdiye kadar 75 otelin sahibi olan bir şirket olarak sadece komik bir 50.000 Euro yardım aldık. Bu bir şaka olmalı’ diyen Müller, kamuoyunda sanki devlet çok büyük mali destek veriyormuş ve şirketlere hibe yardımlarında bulunuyormuş gibi oluşan yoğun algısının yanlış ve acı olduğunu söyledi.

‘Bende Federal hükümetin orta ölçekli şirketleri varlıklarından mahrum etmek istediği izlenimi var’ diye sert eleştirilerde bulunan Müller, ‘bu dengesiz yardımların aynı zamanda rekabetin bozulmasına sebep veriyor’ dedi.

Wirtschaftswoche’ye göre, Müller devletten yardım olarak en az 25 milyon Euro ummuştu, ancak gerçek anlamda 75 otel için toplam desteğin bir milyon Euro ile sınırlı kalacağı bekleniyor.

Müller, 2019'da 166 milyon Euro'luk vergi öncesi kâr açıklamıştı. Bu başarılı şirketin şimdi 2020 yılı için otel grubu olarak 100 milyon Euro zarar açıklayacağı hesaplanıyor.

Buna karşılık Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz (62) şirketler için devletin uyguladığı korona yardımını savundu.

SPD'li siyasetçi Kasım ayı yardımının peşin ödemelerinin büyük ölçüde gerçekleştiğini ve bugünlerde son dilimlerin federal eyaletlerle iş birliği içinde gerçekleştirildiğini söyledi. (Tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.